Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Situatie Oekraïne staat op springen, Op1 opent met dweilorkest: ‘Hallucinerend’

Terwijl Rusland een ‘vredesmissie’ afkondigde in de afvallige regio’s in Oekraïne en de spanning in het land om te snijden is, was de opening van talkshow Op1 gisterenavond een waar feest. Een en al ‘misplaatste’ vrolijkheid en ‘hoempapa-muziek’ op een moment dat de wereld in brand staat. „Dit is het failliet van een talkshow”, aldus kijkers.

Dweilorkest Kleintje Pils was door de redactie van de talkshow uitgenodigd een ode te blazen voor de olympiërs die in de uitzending te gast waren . Maar heel gemakkelijk voelden zij zich niet bij het muzikale eerbetoon. Het ongemak droop van de gezichten af, waaronder bij kunstschaatsster Lindsay van Zundert.

Met een blik die meer op standje huilen dan lachen stond, zag – en hoorde – zij het schouwspel aan. Ook bij andere Nederlandse olympiërs was het ongemak van de gezichten af te zien.

Lindsay van Zundert
Lindsay van Zundert voelt zich ongemakkelijk bij opening Op1.

Kijkers over Op1: ‘Kansloze triestheid’

Ook kijkers voelden zich erg ongemakkelijk bij de opening. Velen spuwen hun gal over ‘de totaal misplaatste opening’, die overigens van tevoren was opgenomen. Unaniem zijn ze het erover eens: het is niet te verkopen dat de talkshow met ‘hoempapa-muziek’ start, terwijl de situatie in Oekraïne op springen staat. Ook op talkshow M kwam gisteren kritiek vanwege een rubriek over de situatie rondom Oekraïne.

„In de eerste tien minuten nog geen woord over Rusland en Oekraïne. Hallucinerende televisie”, zegt een kijker over Op1. „Kom op, als praatprogramma moeten je prioriteiten toch echt ergens anders liggen”, zegt een ander. Voormalig politicus Arend Jan Boekestijn zegt: „Er is iets grondig mis in de media.”

Volgens kijkers staat het vast dat de talkshow gelijk had moeten beginnen met de situatie in Oekraïne.

Sommigen zien overeenkomst tussen Rusland en Kleintje Pils

Sommigen zien er ook wel de lol in en zien zelfs een verband tussen Rusland en dweilorkest Kleintje Pils. „Allebei vallen ze een plek binnen waar echt niemand op ze zit te wachten.”

Rutte vindt Poetin ‘totaal paranoia’ en loopt weg bij uitzending Jinek

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Situatie Oekraïne staat op springen, Op1 opent met dweilorkest: ‘Hallucinerend’
Sluiten