Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 28 feb 2022
Leestijd: 6 minuten

Kijkers smullen meteen van Boer Zoekt Vrouw, we stellen de boeren voor

De vijf boeren die genoeg brieven kregen om hun tv-jacht op een lieve boer of boerin in Boer Zoekt Vrouw te mogen openen, zijn bekend! We stellen ze graag aan je voor, mocht je het liefdesprogramma op de boerderij hebben gemist.

Als je sociale media mag geloven, hebben de kijkers weer van presentatrice Yvon Jaspers in haar tocht met brieven voor de boeren gesmuld. „Zin in!” „Heerlijk!” En: „Tijd voor wat positiviteit”, was er vooral te lezen. De eerste uitzending van Boer Zoekt Vrouwen boekte weer een mooi kijkcijfer van 2,8 miljoen. Zij zagen Yvon in haar kleine autootje en in gezelschap van haar hond Tom op pad gaan met 900 brieven. Is dat veel? Mwah. Recordhouder boer Tom – ook al Tom – ontving er een aantal Boer Zoekt Vrouw-jaren geleden alleen al 1800. Dat was wel uitzonderlijk.

De boeren van de twaalfde Boer Zoekt Vrouw

Niet alle boeren die zich voor het twaalfde seizoen Boer Zoekt Vrouw bij KRO-NCRV aanmeldden, halen de volgende uitzendingen. Zij kregen te weinig brieven. Daarover aan het einde van het artikel meer. We stellen de ‘succes-boeren’ van de komende zondagavonden met veel plezier aan je voor. Op het eerste gezicht staat ons weer een mooie editie te wachten.

Boer Zoekt Vrouw Rob
Fruitteler Rob. Foto: Linelle Deunk

De jumper: boer Rob

Rob (51) is fruitteler en paardenfokker. Aantal brieven: 42. Rob, die al twee huwelijken achter de rug heeft, teelt vooral kersen en peren. De kersen horen wat hem betreft bij de liefde. Is er ook een term die bij peren past?, wilde Yvon Jaspers weten, die er zelf uitflapte: „Kut met peren misschien?” Rob wist een goeie: „Toffe peer.” De Gelderlander vindt dat hij zich bij een komende relatie een beetje in toom moet houden. „Ik jump er altijd meteen op.”

Rob zoekt nu vooral diepgang en selecteerde de brieven vervolgens eerst op… foto’s.

Boer Zoekt Vrouw Janine

De enige vrouw: boerin Janine

Janine (31) is een goedlachse schapenhoedster uit Zuid-Limburg. 104 mannen die naar Boer Zoekt Vrouw keken meldden zich voor haar aan. „Ik hoef maar één leuke”, reageerde Janine nuchter op dat aantal. Grote aantallen kent zij overigens maar al te goed: zij hoedt 3000 schapen.

Janine selecteerde op lange mannen, want ze mogen liever niet kleiner zijn dan zij. Christiaan van het eiland Texel (1.95 meter) moet daar haast wel bij zitten. Hij is een zoon van een schapenfamilie, maar vooral: Boer Zoekt Vrouw kwam al bij hem filmen.

Boer Zoekt Vrouw Hans
Boer Hans. Foto: Linelle Deunk

 

De oudste van het stel: boer Hans

Hans (69) is paardenhouder, nog altijd. Aantal brieven: 89 („ik hoopte meer ‘als’ 10″). Hij blijft zijn werk prachtig vinden, maar: „Het lichaam kraakt aan alle kanten.” Hans is een gezellige en goedlachse bollerik die zijn vrouw 21 jaar geleden al weer verloor. Zijn dochter in de eerste uitzending, toen de boeren werden voorgesteld: „Deze Hans zoekt nu weer een Grietje.” Grietjes genoeg voor boer Hans in de aanbieding, die een zoon en dochter daarom liet meelezen. Hoewel… Zijn zoon lachend: „Laat je net je kinderen die dyslexie hebben lezen.” En zijn dochter: „Wat een opstellen.”

Boer Zoekt Vrouw Jouke
Boer Jouke. Foto: Linelle Deunk

De uitgesprokene: boer Jouke

Friese Jouke (31) is melkveehouder. Aantal brieven, de recordhouder dit jaar: 434 („dat zijn er wel een paar”). Of al die ruim vierhonderd vrouwen op zijn uitspraken zitten te wachten… Jouke kan nog weleens de man van de krachtige volzinnen worden dit jaar. Op een brief van een leuke dierenarts, die voor hem zelfs het oosten van Duitsland wil verlaten, zegt Jouke: „Ik weet het nog zo niet. Dierenartsen zijn altijd vies en smerig enzo.” Hij komt uiteindelijk tot zijn keuze van tien vrouwen voor de speeddates van volgende week. Wijzend op de grote afgewezen stapel brieven: „Veel vrouwen zijn bloedmooi, maar als ze niet naar Friesland willen wordt het niks.”

boer zoekt vrouw, bzv, maud, jouke
Boer Evert. Foto: Linelle Deunk

 

De boer van Maud: Evert

Evert (58) is melkveehouder, uit het ‘oost’n’ van het land (prachtig taaltje heeft ie). Aantal brieven: 66. Bestiert de boerderij met z’n eveneens vrijgezelle broer, die zegt: „Het werk gaat hier nog wel ‘s voor.” Evert biedt – hilarisch – koffie aan als Yvon vertrekt. Dat moet Maud hem dan maar leren, want die zit zeker bij de tien vrouwen.

Maud in Boer Zoekt Vrouw, dat wordt wat. Zittend in een hangmat sprak zij haar brief in (Boer Zoekt Vrouw kwam bij haar filmen) en meldde: „Ik heb elke dag naar het filmpje van Evert gekeken.” Maud is nogal een eh… zweverig type (denken we bij Metro dan). De match met Evert lijkt nul, maar ze ligt toch op zijn speeddate-stapeltje. Dat wordt smullen, zien ook Twitteraars.

Boer Zoekt Vrouw Gerben
Boer Gerben. Foto: Linelle Deunk

Net niet: boer Gerben, de Herman van deze Boer Zoekt Vrouw

Gerben (30) is geitenhouder. Aantal brieven: 40. Kan zomaar eens uitgroeien tot de Herman – wie herinnert zich hem zich – van dit seizoen. Beetje onhandig in de omgang zo lijkt het, hoewel hij iets makkelijker praat dan Herman destijds. Yvon Jaspers overhandigt hem 9 brieven. „Valt nog mee”, zie je hem denken. Maar ze blijken verrassend genoeg voor zijn eveneens vrijgezelle zus Irene te zijn. Mannen reageerden op haar aanwezigheid in de voorstel-aflevering van deze Boer Zoekt Vrouw.

Gerben hoopte ‘een vrouw in zijn melkput te krijgen’ en dat gebeurt letterlijk. Judith staat er te wachten, met een doosje cake. Dan blijkt Bregje op zijn buitenbankje te zitten, ook met cake. De andere 38 staan tot Gerbens totale verbazing in de stal. Met een tafel propvol taart, koekjes en wat dan ook.

We hadden Gerben graag gezien, maar hij haalde de komende tv-uitzendingen nét niet.

Helaas, ook niet in Boer Zoekt Vrouw

Vier boeren hebben de volgende uitzendingen van Boer Zoekt Vrouw niet gehaald, maar brieven kregen ze wel.

• Robert (39), vleesveehouder en vrachtwagenchauffeur. Aantal brieven: 26. „Had een beetje meer gehoopt.”

• Rob (50), witlofteler. Aantal brieven: 8. Daarbij eentje van iemand die hij nog van vroeger kent en bij hem om de hoek woont. Rob belt haar gelijk op voor een date. Mooi is zijn grote liefde voor zijn zoontje, die lijdt aan het syndroom van Down. Op sociale media hoopt iedereen dat hij de liefde vindt. Zelf zegt hij ‘s avonds heus weleens een kaasplankie of augurkie met rolletje ham te nemen, maar verder vindt hij er niet zoveel aan.

• Hilda (34), melkveehouder en paardenverhuurster op Terschelling. Aantal brieven: 31. „Op het eiland kent zij ieder paadje, maar het pad der liefde is Hilda onbekend”, zegt Yvon. Tussen de brieven ook die van de vriend van haar februari vorig jaar overleden vriendin, een man die soms bij haar op de koffie komt. Die brief komt binnen: „Ik link hem altijd aan haar.”

• Joost (46), plantenkweker. Aantal brieven: 33. Woont in een mancave die totaal niet is ingericht. Alle 33 vrouwen stonden bij het overhandigen van de brieven in die mancave om de boel eens flink op te vrolijken.

De avonturen van de boeren die het niet haalden zijn te volgen op de website van Boer Zoekt Vrouw.

Eindelijk première Martijn Fischer als Hazes in musical Hij Gelooft in Mij: ‘Altijd als de eerste keer’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijkers smullen meteen van Boer Zoekt Vrouw, we stellen de boeren voor
Sluiten