Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 22 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

RTL-directeur Peter van der Vorst snapt John de Mol niet: ‘Zeer ongelukkig’

Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL, vindt het pijnlijk dat de zender niet op de hoogte was van het grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice.  Ook ging hij bij talkshow Beau in op het interview van Tim Hofman met John de Mol in BOOS. „Dat irriteerde mij bijzonder.”

Waar John de Mol in dat interview zijn twijfels uitsprak over de machtspositie die bandleider Jeroen Rietbergen zou hebben, is Peter van der Vorst uitgesproken. „John de Mol heeft een aantal zeer ongelukkige uitspraken gedaan. De machtspositie van Rietbergen is duidelijk. Natuurlijk is daar sprake van als je bandleider bent en je bent met kandidaten, daar hoef je niet lang over na te denken.”

Van der Vorst: ‘Producent van The Voice heeft niks verteld’

Afgelopen zomer, toen programmamaker Tim Hofman oud-deelnemers van talentenjachten opriep zich te melden als ze daar een nare ervaring hadden gehad, belde RTL direct met producenten van dergelijke shows. Ook met Voice-producent ITV. Van der Vorst zei in de talkshow Beau dat na specifieke navraag door RTL bij producent ITV of er iets was dat ze moesten weten, niets is gezegd.

„We hebben doorgevraagd: jongens, moeten wij iets weten? Wij hebben geen idee wat er gaat komen, jullie wel?”, aldus Van der Vorst. „Er is gevraagd: wat moeten we weten? En daar is niks over gezegd. Dat is het hele pijnlijke van deze situatie. Wij hadden dit moeten en willen weten.”

Bij Beau vertelt Peter van der Vorst dat hij constant nadenkt hoe dit kon gebeuren. „Er is een gekke bubbel ontstaan waarin sommige dingen normaal zijn geworden, lijkt het wel. Het is alsof mensen heel erg in zichzelf zijn gaan geloven en denken boven anderen te staan.”

The Voice keert voorlopig niet terug

Van Erven Dorens vroeg Van der Vorst ook naar het incident waarvoor Jeroen Rietbergen, de bandleider van The Voice of Holland, op het matje was geroepen bij de producent van het programma. Ook dat wist hij „absoluut niet”. „Als we hadden geweten dat de bandleider van The Voice zeer ongepaste berichten had gestuurd naar kandidaten, dan hadden we hem ontslagen.”

RTL stelt geen eigen onderzoek in naar de gebeurtenissen bij The Voice maar gaat mee in het onderzoek dat ITV laat uitvoeren door een advocatenkantoor. Van der Vorst zei dat het programma in ieder geval niet op de korte termijn terugkeert. „Het is een programma waar mensen met veel plezier aan mee hebben gedaan en dat is nu besmeurd. Het format is ijzersterk. Maar het keert niet terug op de korte termijn.”

7 miljoen kijkers BOOS / The Voice of Holland: hoe nu verder?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
RTL-directeur Peter van der Vorst snapt John de Mol niet: ‘Zeer ongelukkig’
Sluiten