Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers schrikken van verkrachtingsscène GTST: ‘Heftig’ en ‘zo actueel nu’

Kijkers uiten op Twitter hun ongenoegen over een specifieke scène uit Goede Tijden Slechte Tijden. In de aflevering, die gisteren online verscheen, wordt namelijk een personage verkracht. Veel GTST-kijkers blijken geschrokken. Dit vanwege het schandaal over The Voice of Holland en alle huidige aantijgingen rondom seksueel overschrijdend gedrag.

De verhaallijn rond personages Roman en Saskia uit Goede Tijden Slechte Tijden kreeg gisteravond een heftige wending. De aflevering verscheen gisteren op Videoland, maar is nog niet op televisie geweest. Maandag 31 januari wordt deze uitgezonden. Saskia, gespeeld door Tamara Brinkman, wordt in die aflevering verkracht door Roman, gespeeld door Kiefer Zwart. De aflevering maakt bij kijkers heel wat los. En sommigen schrijven op Twitter geschrokken te zijn van de scène.

Verkrachtingsscène in Goeden Tijden Slechte Tijden

In Goede Tijden Slechte Tijden blijkt Roman naast een charmante huisarts ook een obsessieve stalker. In de aflevering is te zien hoe een onschuldige omhelzing tussen hem en Saskia uitloopt op een brute verkrachting, waar de kijker behoorlijk heftig beeldmateriaal van de zien krijgt. Daarna volgen een aantal fragmenten waarin een huilende Saskia onder de douche zit.

Aan het einde van de aflevering verschijnt een tekst in beeld. „1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met seksueel geweld. Wil je er over praten?” Daarna volgt informatie over het Centrum Seksueel Geweld.

Kijkers geschrokken van GTST-aflevering

Veel kijkers zagen de heftige scène niet aankomen. Pas helemaal aan het einde van de aflevering verscheen het beeld van de verkrachting. Daarna uitten op Twitter sommige kijkers hun ongenoegen over de aanpak van de makers. Een waarschuwing vooraf was volgens hen namelijk wel gepast geweest.

RTL laat dinsdag weten dat er voor degenen die de omstreden aflevering terugkijken wordt gewaarschuwd voor de heftige scène.

Actualiteit over seksueel geweld

Ook blijkt de timing van de aflevering bij veel kijkers iets los te maken. Door alle aantijgingen rondom het seksueel overschrijdend gedrag bij onder meer The Voice of Holland en machtsmisbruik van BN’ers. De hele discussie over seksueel wangedrag brengt momenteel veel teweeg. Gisteren liet Lilianne Ploumen weten dat zij ook op de hoogte is van dit soort meldingen binnen de politiek.

Je kunt de aflevering van GTST vooruitkijken op Videoland. Maandag 31 januari is deze om 20.00 uur te zien op RTL4. 

Metro-stelling: ‘Seksueel overschrijdend gedrag is moeilijk uit de entertainmentwereld te verbannen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers schrikken van verkrachtingsscène GTST: ‘Heftig’ en ‘zo actueel nu’
Sluiten