Julia Onclin
Julia Onclin Televisie 9 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Winnaar The Voice Senior verovert harten publiek met speciale actie

Phil Bee werd vrijdagavond de kersverse winnaar van de vierde editie van The Voice Senior. De blueszanger kreeg van alle acht finalisten de meeste stemmen en ging er dus met de trofee vandoor. Toch bleef het daar niet bij. Bee besloot namelijk om het al bijzonder feestelijke moment nog net even iets mooier te maken. Op het podium, met zijn prijs in zijn hand, ging hij namelijk op zijn knieën voor zijn vriendin.

De 62-jarige Bee, die gecoacht werd door Frans Bauer, zong tijdens de finale de sterren van de hemel met het liedje When a Man Loves a Woman. Dit mooie optreden leverde hem de winst op, waardoor de Limburger zijn vooraf bedachte plan uit kon voeren. „Ik heb nog één dingetje…”, stelde Bee grijnzend in de microfoon toen hij zijn trofee net in ontvangst had genomen.

Winnaar The Voice Senior ging op zijn knieën

De kersverse winnaar bedankte zijn familie en zijn vriendin, Jacqueline, voor alle steun en vroeg haar tevens naar het podium te komen. Vervolgens ging Bee op zijn knieën en vroeg hij haar ten huwelijk. Het antwoord was ‘ja’ en daarmee was het feest compleet.

In gesprek met het AD vertelt Bee dat hij al een tijdje rondliep met het plan van het aanzoek. „Ik liep er al een tijdje mee rond en had twee redacteuren van het programma vooraf geïnformeerd over mijn plan”, legt Bee uit. „Ik zou het aanzoek alleen doen wanneer ik The Voice Senior zou winnen. Je kunt niet naast de winnaar gaan staan en zeggen ‘o ja ik wil ook nog wat zeggen’. In alle consternatie heb ik haar antwoord niet eens gehoord, maar haar lichaamstaal zei gelukkig genoeg.”

the voice senior, phil bee, winnaar, huwelijk
Phil Bee werd vrijdagavond de kersverse winnaar van de vierde editie van The Voice Senior. Screenshot: The Voice Senior

„Het was liefde op het eerste gezicht”

Hoewel Bee natuurlijk dolgelukkig is met zijn The Voice Senior-trofee en zijn verloofde, had hij jaren geleden niet durven dromen dat hij ooit weer in het huwelijksbootje zou stappen. „Nooit gedacht dat ik weer zou trouwen. Ik ben gescheiden en heb twee zonen.”

Toch verlangde de Limburger naar liefde en hij besloot drie jaar geleden te gaan daten via Tinder. Daar had hij echter al snel genoeg van. „De vrouwen leken totaal niet op hun foto’s. Opeens was daar Jacqueline op mijn scherm. Als dit niks wordt, gooi ik Tinder van mijn telefoon, dacht ik. Maar het was liefde op het eerste gezicht.”

IJsland prikt niet meer met Moderna na bijwerkingen, meer coronapatiënten in het ziekenhuis

Nederland gaat Afghaanse vluchtelingen opvangen, maar hoeveel is nog onbekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.