Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 19 okt 2021

Unicum in Kopen zonder Kijken: ‘Heb dit nog nooit meegemaakt’

In Kopen zonder Kijken weten we elke keer wel ongeveer wat we kunnen verwachten. Een jong stel heeft moeite met het vinden van een huis, Martijn Krabbé en z’n team helpen ze uit de brand. De ene keer slaan ze de spijker op de kop, de andere keer staat het pas gekochte huis binnen no-time weer op Funda. Maar wat er in de aflevering van gisteravond gebeurde, dat is uniek.

Presentator Krabbé was er zelf ook van onder de indruk: „Ik heb dit nog nooit meegemaakt.” Normaliter is het namelijk schrapen voor Bob als hij moet verbouwen (toepasselijke naam bij de baan). Maar deze keer houdt de klusser zelfs budget over.

Unicum in Kopen zonder Kijken: ‘Heb dit nog nooit meegemaakt’

Met 470.000 euro ‘op zak’ kon het team aan de slag. Een huis in een rustige buurt in de omgeving van Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Krimpen aan den IJssel: dat was de wens. Oh ja, het huis moest ook drie slaapkamers hebben (minimaal), zeker 130 vierkante meter groot zijn én zich bevinden in een kindvriendelijke buurt. Met tuin op het zuiden. Alleen dat laatste bleek lastig. Genoeg knappe huizen, maar geen tuin op het zuiden. Toen makelaar Alex het stel vroeg of ze die tuin los zouden kunnen laten, lukte het dan toch. Hij tikte een woning van 430.000 euro in Krimpen aan den IJssel op de kop.

Voor Bob de bouwer (letterlijk) en interieurstyliste Roos bleef er dus meer dan genoeg budget over om er iets moois van te maken. Sterker nog: ze hadden niet eens alles nodig. Dat kwam deels omdat de woning al heel ‘af’ was. Alleen de badkamer kreeg een make-over, er werd een kookeiland toegevoegd in de keuken en er is een scheidingswand geplaatst in de woonkamer. Verder een aantal kleinere aanpassingen, maar aan het eind van de som bleef er geld over.

‘Klef’ stel

Toch is dat unieke feit niet hetgeen wat kijkers het meest bijblijft. Nee, het ‘kleffe’ gedrag van Jurgen en Elise lijkt de show te stelen. En ook Martijn Krabbé maakte er een opmerking over: „Daar komt die arm weer, wat ben je een lieverd.” Het stel scheelt zestien jaar en ontmoette elkaar toen Elise student was op de hogeschool waar Jurgen werkte. Ze zijn net verloofd, dolverliefd en compleet afgemaakt op Twitter. Want kleffe stellen die affectie naar elkaar uiten, dat ‘kan’ natuurlijk niet. Een greep uit de reacties:

Kopen zonder Kijken van gisteravond terugkijken? Dat kan hier.

Advies Gezondheidsraad: stuur alle vrouwen een zelftest voor baarmoederhalskanker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Unicum in Kopen zonder Kijken: ‘Heb dit nog nooit meegemaakt’
Sluiten