Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 6 okt 2021

Nieuwe functie voor Fidan Ekiz: gaat Op1 presenteren

Binnenkort keert Fidan Ekiz terug op tv, nadat zij en medepresentator Renze Klamer vervangen werden bij De Vooravond. Het programma Khalid & Sophie (dat overigens niet geweldig scoort) kwam ervoor in de plaats. Maar nu gaat Ekiz wekelijks een aflevering van Op1 presenteren, samen met Sven Kockelmann.

Ekiz en Kockelmann gaan nu samen wekelijks een aflevering van de latenighttalkshow presenteren. De Telegraaf berichtte daar al eerder over, maar nu is het nieuws ook bevestigd door het management van Ekiz.

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann nieuw Op1-duo

Ekiz krijgt geen vast dienstverband bij WNLKockelmann stapt in december wel over. Dat maakte de omroep gisteren bekend. Op dit moment is hij nog in dienst van KRO-NCRV, waar hij het populaire programma 1 Op 1 op Radio 1 presenteert. Wat daarmee gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Het presenteren van Op1 is voor geen van beide presentatoren nieuw. Zo nam Ekiz de presentatie al eens op zich, samen met Jeroen Pauw, Kockelmann deed dat met Talitha Muusse.

Ophef na abrupt einde De Vooravond

Kijkers van Khalid & Sophie, de vervanger van De Vooravond, waren na de eerste aflevering vooral verbolgen over het plotselinge vertrek van Ekiz en medepresentator Renze Klamer. Op sociale media vroegen mensen zich vooral af waar Ekiz was. Die kijkers zullen nu vast in hun nopjes zijn met haar terugkeer. Weliswaar bij een andere talkshow, maar het is iets.

Sinds de eerste aflevering van Khalid & Sophie zijn de kijkcijfers er trouwens niet beter op geworden. Dat lijkt voor meerdere talkshows het geval te zijn: die scoren steeds minder. Zo prijken er bijvoorbeeld geen talkshows in de top 1o best bekeken programma’s van gisteren, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Jinek scoorde het best met gemiddeld 715.000 kijkers, en staat daarmee op plek 13. Daarna volgt Op1, met 690.000 kijkers. Khalid & Sophie had er 558.000 en HLF8, de nieuwe talkshow van Johnny de Mol, bleef haken op 254.000 kijkers.

Jinek en Op1 scoren steeds minder, maar één ding valt kijkers op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nieuwe functie voor Fidan Ekiz: gaat Op1 presenteren
Sluiten