Julia Onclin
Julia Onclin Televisie 16 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Nederland geniet van Masked Singer en terugkeer Loretta Schrijver

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is van start gegaan en meteen wordt er al volop gespeculeerd. Vrijdagavond moest zelfs het eerste karakter, de Zwaan, haar masker al afzetten en dat zorgde voor veel verbaasde reacties. Bovendien waren de kijkers heel blij om jurylid Loretta Schrijver weer terug te zien. Ze is eerder dit jaar geopereerd en was lang uit de running.

Televisiekijkend Nederland heeft er lang naar uitgekeken, maar vrijdagavond was het moment eindelijk daar: de start van het nieuwe seizoen van The Masked Singer. De komende 10 weken zullen gloednieuwe karakters laten zien wat ze waard zijn, maar wie zitten er toch in die pakken?

Krokodil en Cupido gooien hoge ogen

In de eerste aflevering werd het spits afgebeten door de Krokodil, de Vogelverschrikker, de Alien, Cupido en de Zwaan. Maar liefst 2,4 miljoen mensen keken naar de eerste vijf optredens die meteen al hoge ogen gooiden. De Krokodil mocht als eerste haar stem laten horen en dat leverde haar meteen een staande ovatie op.

„Het is een feest om hiernaar te kijken. Het is een prachtige opening waardoor ik meteen denk ‘mijn god wat gebeurt er ineens weer’, maar het moet toch vreselijk zijn als je zo goed zingt, dat je zo’n ding op je kop hebt”, reageerde jurylid Gerard Joling op het optreden. Volgens hem kan het niet anders dan dat er een zangeres in het pak zit. Mede-jurylid Buddy Vedder viel hem bij. Ook hij is ervan overtuigd dat de Krokodil een rasechte performer is die naast een hele mooie stem ook nog eens goede dansmoves heeft.

Ook de andere karakters weten zowel het publiek als de jury eindeloos te vermaken. Zo zorgde de lagere diepe stem van de Zwaan voor veel verwarring: is het nou een man of een vrouw? En de zangkwaliteiten van Cupido waren zo goed, dat de jury zich meteen afvroeg wie er in vredesnaam zo goed kan zingen zonder dat we ons er misschien bewust van zijn.

Emotioneel weerzien met Loretta Schrijver

Naast de optredens van de eerste deelnemers, waren de kijkers ook heel blij om Loretta Schrijver weer te zien. Het jurylid heeft namelijk een moeilijke tijd achter de rug. Eerder dit jaar, in mei, werd ze geopereerd aan haar darm om een verdacht plekje te laten weghalen. Normaal gesproken is dat iets waar je niet veel last van hebt, maar bij Loretta liep dat anders.

loretta schrijver, koffietijd, aaf brandt corstius
Als gevolg van haar ziekte was ze minimaal twaalf kilo afgevallen. (Afbeelding: RTL)

„Toen had ik de pech dat ik complicatie op complicatie kreeg. De ene operatie na de andere, abcessen, longontstekingen et cetera”, liet Schrijver destijds weten tegenover RTL Boulevard. Als gevolg van haar ziekte was ze minimaal twaalf kilo afgevallen. Het was dan ook lange tijd nog maar de vraag of ze wel bij de opnames van The Masked Singer aanwezig zou kunnen zijn.

Gelukkig voelde Loretta zich goed genoeg om haar taak als jurylid te kunnen vervullen. Aan het begin van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen vroeg presentator Ruben Nicolai meteen aan haar hoe het nu met haar gaat. „Ik voel me nu op-en-top natuurlijk. Dit is waar ik de hele zomer naar uitgekeken heb, dit was mijn lichtpuntje in de duisternis van het ziekenhuis, maar daar ben ik uit en ik ben hier”, luidde het antwoord van Loretta.

Spoiler: Zwaan moet masker afzetten en verbaast jury

Aan het einde van de eerste aflevering was het meteen al tijd om afscheid te nemen van het karakter met de minste stemmen. Dat bleek helaas de Zwaan te zijn. Mocht je de eerste aflevering nog terug willen kijken, moet je even stoppen met lezen. Aan de juryleden de taak om te raden wie er in het pak zit, maar dat bleek nog best lastig te zijn. Buddy Vedder en Gerard Joling dachten dat Patty Brard of Marga Bult in het pak zat. Volgens Loretta Schrijver en Carlo Boszhard zou het echter toch gaan om Quinty Trustfull of Katja Schuurman.

Uiteindelijk ging het witte met veren bedekte masker af en wie kwam daar tevoorschijn? Niemand minder dan Anita Witzier! De verbijstering bij de juryleden spatte ervan af. „Heel knap gedaan. We hebben het allemaal gewoon niet geraden, dus dat betekent dat jij het heel goed hebt gedaan”, stelde Joling. Witzier heeft er in ieder geval van genoten. „Het was een avontuur, echt zo verschrikkelijk leuk. Het aller leukste is om te laten zien wie je bent, dus wat dat betreft is het heel leuk als je jezelf als eerste moet onthullen.”

Liefde Zonder Grenzen heel goed te doen, met dank ook aan een volle bioscoop

Au: De Dansmarathon, heel veel blarenpleisters maar geen kijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederland geniet van Masked Singer en terugkeer Loretta Schrijver
Sluiten