Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 19 okt 2021

Steenkolenengels Sophie Hilbrand leidt tot ‘tenenkrommend’ interview met Måneskin

Songfestival-winnaar Måneskin kwam gisteravond naar de studio van Khalid & Sophie. De Italiaanse rockband heeft inmiddels een gigantische fanbase opgebouwd en werd wereldwijd bekend. Presentatrice Sophie Hilbrand kreeg gisteren de kans om de band te interviewen. Maar over dat interview, en voornamelijk het Engels van de presentatrice, hebben veel kijkers wat te zeggen.

De talkshow van de NPO werd grotendeels gepresenteerd door Khalid Kasem. Hilbrand mocht aan het eind van de uitzending zich klaarmaken voor een interview met de band Måneskin. Iets dat ze naar eigen zeggen graag wilde doen, aangezien ze groot fan is van de Italiaanse rockers. De band is in Nederland om onder meer hun nieuwe nummer MAMMAMIA te promoten. Måneskin won dit jaar op Nederlandse bodem het Eurovisie Songfestival. De zanger van de rockband raakte toen in opspraak vanwege mogelijk drugsbegruik. Maar al snel wisten de Italiaanse muzikanten te bewijzen dat dit slechts een gerucht was.

Stroef interview tussen Sophie Hilbrand en Måneskin

Tijdens het interview blijkt snel dat de Engelse uitspraak van Hilbrand niet echt interview-waardig is. Op Twitter spreken kijkers van steenkolenengels. Daardoor loopt het interview met de bandleden stroef en dat zorgt voor ongemakkelijke televisie.

Aan het begin van het interview struikelt de presentatrice al over haar woorden. Ze verontschuldigt zich voor haar slechte Engels. „My English is worse than yours”, sprak de presentatrice nadat ze niet uit haar woorden kwam.

Twitter gaat los op slechte Engelse uitspraak

En wanneer iemand afgaat op televisie, zijn natuurlijk de twitteraars er als eerste bij. „Tenenkrommend”, „meest belabberde interview ooit” en „Sophie, hoe vond je het zelf gaan?”, schrijven kijkers op Twitter.

In de studio mochten verschillende fans het optreden van Måneskin bijwonen. Een paar van hen kregen de kans om de band een vraag te stellen. Wat opviel was dat deze fans vloeiend Engels spraken, waardoor Hilbrand nog meer door de mand viel.

Wil je de hele uitzending van Khalid & Sophie bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier. 

Grapperhaus wil razendsnel 2300 plaatsen voor vluchtelingen: ‘Nood hoog’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Steenkolenengels Sophie Hilbrand leidt tot ‘tenenkrommend’ interview met Måneskin
Sluiten