Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 28 okt 2021

Documentaire over borstvoeding bij volwassenen zorgt voor commotie, kijkers ‘walgen’ van beelden

Een documentaire over borstvoeding bij volwassenen heeft in het Verenigd Koninkrijk voor nogal wat ophef gezorgd. Kijkers walgden van de docu, die eigenlijk bedoeld was om taboe’s over dit onderwerp te doorbreken. De docu zou borstvoeding namelijk „seksualiseren”.

Breastfeeding my Boyfriend maakte heel wat los bij Britse kijkers. Dat mensen er bizarre hobby’s en fetisjes op na houden, is niks nieuws. Maar er bestaat dus een adult nursing relationship-community, kort gezegd ANR-community. En zoals de naam al doet vermoeden geven vrouwen hun man of vriend borstvoeding.

Sinds gisteren kun je de documentaire ook in Nederland bekijken, via Videoland.

Documentaire over borstvoeding bij volwassenen

In de documentaire zie je onder meer Lana en Shawn uit Murcia in Spanje. De beelden laten weinig tot de verbeelding over. Want Shawn hangt daadwerkelijk aan de borst van Lana op camera. Ook de Amerikaanse Tip en Button komen voorbij. Tip geeft haar partner vijf keer per dag borstvoeding.

Beide stellen delen hun passie op het internet en maken video’s voor geïnteresseerden. Die beelden plaatsen ze op specifieke fora. Volgens  Tip, Button, Lana en Shawn zijn er erg veel nieuwsgierigen en ‘lotgenoten’ in de wereld met dezelfde interesse.

Commotie over seksualiseren van borstvoeding

Ook de Engelse ‘Milky Mummy’ verschijnt in de documentaire. Milky Mummy beheert een Only Fans-account en vertelt, anoniem, dat zelfs in de erotische branche deze interesse een taboe is. Zelf verdient de Only Fans-ster 35.500 euro per maand met haar borstvoedingsvideo’s.

Maar veel mensen laten op social media weten geshockeerd te zijn door de documentaire. Kijkers vallen over het feit dat de docu borstvoeding „seksualiseert”. Daarmee krijgt borstvoeding ineens een andere betekenis, in plaats van het voeden van een kind. De documentaire roept bij veel kijkers behoorlijk wat vragen op. Vooral waar deze behoefte vandaan komt.

Fetisj

Lana vertelde tegen onze Britse Metro-collega’s dat het niet om het seksualiseren van borstvoeding gaat. „Borstvoeding tussen volwassenen zorgt voor een sterke band. Je wisselt niet alleen melk uit, maar geeft ook energie aan de ander.” Ze vergelijkt haar fetisj met een voetfetisj. „Veel mensen hebben een voetfetisj, maar we gaan toch ook nog gewoon de straat op met slippers en sandalen.” Volgens Lana ontvingen zij en haar vriend honderden positieve reacties na afloop van de documentaire.

De docu werd uitgezonden op Channel 4, een publieke omroep met een commercieel verdienmodel. De zender zelf heeft nog niet gereageerd op alle commotie.

Politie Curaçao boos over documentaire Ewout Genemans over ‘duistere kant van eiland’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Documentaire over borstvoeding bij volwassenen zorgt voor commotie, kijkers ‘walgen’ van beelden
Sluiten