Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Televisie 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Bijna kwartmiljoen mensen zien Moordtieten van Dionne Slagter

Je lippen laten opvullen, botox, bilimplantaten voor de perfecte achterkant of je borsten laten vergroten. Het is anno 2021 helemaal niet zo gek om iets aan jezelf te laten doen. Het blijkt alleen niet zonder risico.

Iedereen die kiest voor een verandering aan zichzelf, heeft daar een eigen reden voor. Onzekerheid, maakbaarheid of gewoon jezelf een beetje willen tweaken, het mag allemaal. YouTuber OnneDi liet haar borsten vergroten en maakte een documentaire over haar verhaal.

‘Mijn lichaam klopt weer’

Ruim 240.000 mensen keken gisteravond naar de docu Moordtieten. De film vertelt het verhaal van Dionne Slagter, die in 2013 besloot borstprotheses te nemen. Ze had anorexia, kwam op gewicht maar bleef met een A-cup zitten. „Met de borstprothese voelt het alsof mijn lichaam klopt”, vertelt ze in de openhartige documentaire. Ze vertelt hoe ze als tiener gepest werd omdat ze bijna geen borsten had. Door de operatie voelt het alsof het klopt.

De YouTuber en zangeres, die onder andere te zien was in It Takes 2,  is altijd open geweest over de verandering in haar lichaam en krijgt vaak vragen over hoe ze aan haar mooie borsten komt. Er verschijnen steeds vaker berichten over de gevaren van siliconen implantaten, de reden voor Slagter om uit te zoeken of die van haar wél veilig zijn.

Gevaren van borstimplantaten

Naast de persoonlijke zoektocht die op NPO3 te zien was, gaat ze langs bij verschillende medische experts. Onderzoeker Henry Dijkman werkt aan de HAN en richt zijn onderzoek op borstprotheses. Hij laat zien dat het lichaam de implantaten niet altijd goed ontvangt. Het zou zelfs kunnen lijden tot verschillende soorten kankers.

Ook zijn er veel vrouwen die een reeks aan vage klachten hebben. Vermoeidheid, een concentratiestoornis, depressieve gevoelens, migraine en zelfs epileptische aanvallen. Inmiddels blijkt dat sommige vrouwen deze klachten krijgen van de protheses. Niet iedere vrouw wordt ziek van borstimplantaten (of bilimplantaten), maar het risico bestaat.

Letterlijk moordtieten

Slagter spreekt meerdere vrouwen die ziek zijn geworden na de ingreep. „Je komt bijna met een minderwaardigheidscomplex het consult uit”, vertelt één van de vrouwen. Wanneer je twijfelt, pushen veel artsen toch om de borstvergroting te nemen, zeggen de vrouwen. „Ik werd steeds weggestuurd en niet serieus genomen. Ik had wel dood kunnen zijn”, vertelt een ander slachtoffer.

De drie vrouwen die Slagter hierover spreekt, hebben allemaal hun implantaten laten verwijderen. Ze adviseren Slagter hetzelfde te doen. Daar is de YouTuber nog niet klaar voor, toch gaat ze voor een verandering.

Op Twitter zijn de reacties vooral dat iedereen mooi is zoals ‘ie is.

Moordtieten: Dionne Slagter onderzoekt gevaren van borstvergroting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bijna kwartmiljoen mensen zien Moordtieten van Dionne Slagter
Sluiten