Julia Onclin
Julia Onclin Televisie 26 jun 2021

Kuyt zou nooit bij Ajax kunnen voetballen als Feyenoorder: ‘Al kreeg ik al het geld van de wereld’

Dirk Kuyt zou nooit en te nimmer voor Ajax kunnen voetballen als geboren Feyenoorder. Dat zei hij aan tafel bij Humberto toen het gesprek ging over de interesse die Ajax heeft in Steven Berghuis. Volgens Kuyt is het geen optie om als Feyenoorder de overstap te maken naar Ajax. Berghuis moet volgens hem dan ook de interesse van Ajax van de hand wijzen.

Steven Berghuis voor een afkoopsom van vier miljoen euro vertrekken uit De Kuip. Inmiddels heeft Ajax, net als PSV en VfL Wolburg laten weten geïnteresseerd te zijn in de voetballer. Kuyt was bij Feyenoord de teamgenoot van Berghuis en meent dat een overstap van Feyenoord naar Ajax echt geen optie is.

Kuyt zou het nooit kunnen

“Als Feyenoorder, zou ik het absoluut nooit kunnen. Al kreeg ik al het geld van de wereld. Ik had zoiets niet gedaan, maar elke speler is anders”, zei de oud-voetballer.

Kuyt zou nooit bij Ajax kunnen voetballen als Feyenoorder: 'Al kreeg ik al het geld van de wereld'
“Het is wel de beste speler van Feyenoord en het zou mijn Feyenoord-hart pijn doen.” Foto: ANP PIETER STAM DE JONGE

“Het is wel de beste speler van Feyenoord en het zou mijn Feyenoord-hart pijn doen”, vervolgt Kuyt. “Steven is de aanvoerder, de belangrijkste speler. Arne Slot is net de nieuwe trainer en die wil aanvallend spelen, dus ik vind dat Steven echt moet blijven.”

‘Jongen met ambitie’

Ondanks dat hij het zelf niet zou kunnen, weet Kuyt ook dat de beslissing aan Berghuis zelf is. “Hij moet de vraag echt zelf beantwoorden. Steven is enorm ambitieus en wil om de prijzen spelen. Als ze hem bij Feyenoord dat gevoel kunnen gegeven, weet ik zeker dat hij wil blijven. Maar het is wel een jongen met ambitie die heel slecht tegen zijn verlies kan.”

Nachtclubs willen zo snel mogelijk van toegangstesten af

Walt Disney biedt tekenbonus van 1000 dollar voor nieuw personeel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kuyt zou nooit bij Ajax kunnen voetballen als Feyenoorder: ‘Al kreeg ik al het geld van de wereld’
Sluiten