Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 29 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze 10 influencers gaan de strijd om de likes aan in Like Me, I’m Famous

Volgers en likes bepalen tegenwoordig wie er op social media toe doet en wie niet. Voor het programma Like Me, I’m Famous spelen de makers in op de kracht van social media. Tien influencers gaan in het televisieprogramma met elkaar de strijd aan om de likes. Niet genoeg hartjes? Dat betekent einde oefening.

Influencers met bekende Instagram-accounts

Op woensdag 14 juli verschijnt de eerste aflevering van Like Me, I’m Famous  op Videoland. Voor het eliminatiespel selecteerden de programmamakers een tiental bekende koppen, die vooral hun faam bereikten met hun succesvolle Instagram-accounts. De deelnemers hebben op social media duizenden volgers en verdienen daar veelal ook nog een aardig zakcentje mee. De term influencer is inmiddels in dit huidige huidige tijdperk een zeer succesvol beroep.

De makers voegden een spelelement aan het social media-succes toe en daarmee was een nieuw programma geboren. Deelnemers dienen in het programma zoveel mogelijk likes te krijgen. Wie uiteindelijk de minste likes in de wacht weet te slepen verlaat het spel. De winnaar krijgt een eigen programma op Videoland.

Memphis-documentaire maakt veel los: ‘Eenzaam bestaan’

Dit zijn de deelnemers van Like Me, I’m Famous

De deelnemers werden, niet geheel onverwacht, geselecteerd vanwege hun grote bereik op social media. Wie doen er mee? We geven je alvast een inkijkje in de kandidatenlijst.

1. Donny Roelvink, @donnyroelvink, 390k volgers

Broertje van Dave, Zoon van Dries en vooral bekend van de realityserie De Roelvinkjes. Deze spierbundel laat met zijn sportieve Instagram-account menig hart sneller kloppen.

2. Femke Meines, @femke.meines, 202k volgers

Ooit begon Femke Meines als jonge zangeres bij het Junior Songfestival, maar inmiddels doet ze veel meer. Ze acteerde ondermeer in een aantal bekende tienerfilms. Op haar Instagram-account vinden volgers zangfilmpjes, maar ook veel mode en lifestyle.

3. Harm de Vries, @harm, 401k volgers

Mocht je van gamen houden heb je deze Friese influencer wellicht wel eens voorbij zien komen. Zijn YouTube kanaal is populair bij een trouwe groep gamefanaten en daarop heeft hij maar lief 752.000 abonnees.

4. Jay Francis, @tisjeboyjay, 238k volgers

Ooit werd hij bekend als verleider in het programma Temptation Island, maar tegenwoordig maakt hij vooral content voor zijn social media-kanalen. Jay Francis maakt komische video’s en sketches en treedt op als comedian. Ook werd hij de laatste tijd bekend om zijn video’s waarin hij zich kritisch uitlaat over het coronabeleid. Zijn video’s trekken honderdduizenden kijkers.

5. Jiami Jongejan, @jiami, 234k volgers

Op haar social media-kanalen vinden volgers allerlei dingen die Jiami Jongejan leuk vindt. Mode, beauty, maar vooral veel idyllische plaatjes van haar leven.

6. Joan Pronk, @iamjessicajoan, 166k volgers

Deze knappe dame deed mee aan het datingprogramma Love Island en ging er met de hoofdprijs vandoor. Daarnaast vond ze ook de liefde en kreeg ze een relatie met haar huidige vriend Mert. Haar Instagram staat vol met foto’s van haar bruisende leven en ze is ondertussen ook bezig met het begin van een DJ-carrière.

7. Joey Anchando, @joeyjaq, 59k volgers

Deze Amerikaanse sprankelende persoonlijkheid woont al een tijdje in Amsterdam met zijn vriend Nick. Zijn video’s gaan voornamelijk over de culturele, en hilarische, verschillen tussen Amerika en Nederland. En de dingen die hij in Amsterdam beleeft.

8. Niek Marijnissen, @niekmarijnissen, 134k volgers

Wie het eerste seizoen van De Bachelorette heeft gezien, herkent hem waarschijnlijk meteen. Deze Brabantse flamboyante jongeman trok met zijn voorkomen en typische uitspraken behoorlijk wat bekijks en dat leverde hem genoeg volgers op.

9. Roxanne Kwant, @roxannekwant, 227k volgers

Deze blonde verschijning neemt het leven niet al te serieus en staat bekend om haar droge en humoristische video’s. Wellicht ken je haar van de filmpjes van RUMAG en de soms ongemakkelijke situaties waarin ze terecht kwam.

10. Vonneke Ritfeld, @vonnekebonneke, 335k volgers

Deze pittige tante neemt geen blad voor haar mond en werd bekend door het maken van humoristische video’s. Nog steeds maakt ze filmpjes over alledaagse dingen waarbij ze haar gevoel voor humor mooi gebruikt.

 

Like Me, I’m Famous is vanaf woensdag 14 juli wekelijks te zien bij Videoland. 14 juli wordt er gestart met een dubbele aflevering.

Twintig dames gaan voor het hart van Tony Junior in De Bachelor: dit zijn ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze 10 influencers gaan de strijd om de likes aan in Like Me, I’m Famous
Sluiten