Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers over De Oranjezomer met Derksen, Genee en Van der Gijp: ‘Pijnlijk, tenenkrommend zelfs’

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp konden gisteren tijdens De Oranjezomer weinig goed doen volgens kijkers. Sociale media stromen namelijk vol met negatieve meningen en aannames („als Gijp niet high was dan is hij super depressief”). Toch trokken de mannen heel wat kijkers, in ieder geval meer dan ‘concurrent’ Humberto. 

Voetbaltalkshow De Oranjezomer trok namelijk 518.000 kijkers, waar er ‘slechts’ 422.000 mensen naar RTL 4-talkshow Humberto keken. Dat was aan de start van de show met Van der Gijp, Genee en Derksen wel anders. Toen (vorige week) keken er 362.000 mensen, terwijl Veronica Inside – van dezelfde mannen – gemiddeld 600.000 kijkers trok. Nu dus in ieder geval meer kijkers, maar voor de dagelijkse talkshow weinig positiefs.

De Oranjezomer

In De Oranjezomer praten de drie Veronica Inside-mannen dus over het EK. Maar niet alleen dat, ook de prestaties van Oranje bij bijvoorbeeld hockeywedstrijden komen aan bod. Metro-verslaggever Erik Jonk schreef eerder al dat je „het gevoel houdt dat je gewoon naar Veronica Inside zit te kijken. Door de entourage en het aankomende EK voetbal misschien naar Veronica Inside Plus.”

62 avonden achter elkaar zijn de mannen op tv te zien, samen. Ze hebben al wat relletjes doorstaan, maar volgens Derksen moest De Oranjezomer ‘wel lukken’. Kijkers zijn echter niet te spreken over het programma en dan met name de uitzending van gisteren. Zo schrijft iemand: „Wat een tenenkrommende uitzending vanavond van De Oranjezomer. Pijnlijk ook.”

Kijkers niet positief over Van der Gijp

VI-mannen Derksen, Genee en Van der Gijp krijgen ook heel wat kritiek te verduren. Zo denkt iemand bijvoorbeeld dat Van der Gijp ‘high of super depressief’ was. Hij krijgt het dan ook het zwaarst te verduren op sociale media.

Een andere De Oranjezomer-kijker schrijft dat ze normaal positief is over Van der Gijp, „maar wat heb jij vanavond?”.

Lichtpuntjes

Gelukkig zijn er ook mensen die wél wat ‘aardigs’ te zeggen hebben. Zo prijst een kijker Derksen om zijn ‘middelvinger naar de betutteling van Nederland’. Hij rookte namelijk tijdens De Oranjezomer een sigaar. Wel buiten de tent van de show, trouwens.

Volgens een ander moeten de mannen het vooral houden bij voetbal, „voor de rest een topprogramma met topmensen”.

Wil je De Oranjezomer terugkijken? Dat kan hier.

Donderdag krijgen we hitte met kans op onweer tijdens Oranje – Oostenrijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijkers over De Oranjezomer met Derksen, Genee en Van der Gijp: ‘Pijnlijk, tenenkrommend zelfs’
Sluiten