Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Reacties op The Passion: ‘#FunctieElders voor Trijntje Oosterhuis’

Het is dit weekend Pasen, dus dat betekende ook: The Passion. Gisteravond was het Paasspektakel op tv, en kijkers hadden wederom hun mening klaar. Veel gaat het over Trijntje Oosterhuis, die volgens menig Passion-fan niet héél zuiver zong. Ze nam de rol van Maria op zich.

Maar wanneer je op #Judas zoekt op Twitter, zou je verwachten dat je veel lovende woorden tegenkomt over Rob Dekay. Die zijn er ook zeker, „zo die Rob Dekay raakt ‘m even lekker”. Maar het meeste gaat toch over het debat in de Tweede Kamer. Want ook daar zijn wat Judassen te zien, vinden mensen.

Het debat scoorde ook flink wat kijkers: maar liefst 1,5 miljoen. Maar The Passion scoorde met bijna 2,6 miljoen kijkers toch beter. Vorig jaar keken er 2,7 miljoen mensen.

‘#FunctieElders voor Trijntje Oosterhuis’

Dan Trijntje Oosterhuis – oftewel Maria – dus. Veel kijkers zijn het erover eens dat zij niet elke noot haalde. Sterker nog, ze zat er vaak genoeg naast. Vincent vindt dan ook dat zij beter een functie elders kan krijgen, net zoals voor CDA’er Pieter Omtzigt het plan was (in het hoofd van Rutte, dan).

Oosterhuis zong ook het nummer Zonen, van Marco Borsato. En dat ging volgens sommige kijkers niet helemaal zoals het hoort. „Nee, deze vertolking van Marco door Trijntje is het niet, wat zit ze ernaast.”

Een andere kijker heeft zelfs nog een tip voor ‘Maria’: „Iets minder hoge hakken. Iets ruimere kleding. Iets meer stilstaan. Dan klinkt je stem toch wat minder alsof je adem tekort hebt. Of zoiets.” En gelukkig zijn er ook mensen die het allemaal een beetje nuanceren: „Dit was misschien niet haar beste optreden, maar meteen dat massale neerhalen… En dat terwijl je naar The Passion kijkt…”

Judas in de Tweede Kamer?

The Passion in Roermond en The Passion in Den Haag, leek het wel. Kijkers vinden namelijk dat Kajsa Ollongren (van de uitgelekte notities) Mark Rutte ‘als een Judas’ onder de bus gooide, gisteravond. Het debat duurde zo’n 13 uur en de demissionair premier kwam er flink gehavend uit. Maar welk personage Rutte eigenlijk speelt? „Dat weet hij zelf ook niet meer, vrees ik”, schrijft Thijs.

En Kees van der Staaij van de SGP zal het flink zuur vinden, dat het debat tot diep in de nacht doorging. Rond 03.00 uur kwam er namelijk een einde aan, maar The Passion werd om 20.35 uur al uitgezonden. Zal-ie het gaan terugkijken? (Als jij dat ook wil, kan dat hier.)

The Passion zonder publiek, maar zeker niet zonder spektakel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Reacties op The Passion: ‘#FunctieElders voor Trijntje Oosterhuis’
Sluiten