Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Kinderen van Ruinerwold krijgt onverwachte wending

Ook de laatste (reguliere) aflevering van de documentaireserie van De Kinderen van Ruinerwold bezorgde kijkers gisteravond kippenvel. Na afloop vertelde Corinne Jeekel, advocate van de vier oudste kinderen, in Op1 dat zij een rechtszaak tegen hun vader starten.

Gruwelijk en prachtig tegelijk. Zo noemen kijkers de laatste aflevering van De Kinderen van Ruinerwold (1,3 miljoen kijkers). Ze geven de maakster van de docu, Jessica Villerius, alle credits. Villerius, die de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. al sinds 2019 volgt, bracht op een „uiterst integere wijze” het verhaal in beeld, zo oordelen kijkers.

De aflevering kreeg aan het eind nog een onverwachte wending. In beeld verschijnt dan de tekst: Vanmiddag liet een van de jongste kinderen weten: ‘Ook in mijn ervaring heeft mijn vader te veel dingen gedaan die niet te rechtvaardigen zijn. Ik woon daarom sinds kort niet meer bij hem’. 

Kinderen van Ruinerwold starten rechtszaak

Van D. wordt ervan beschuldigd dat hij zes van zijn negen kinderen tien jaar tegen hun wil heeft vastgehouden. Het gezin woonde op een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold. In oktober 2019 kwam de zaak aan het licht, waarna het wereldnieuws werd. Van D. zou wachten op het Einde der Tijden. De rechter oordeelde eerder dat de vader van het gezin volgens de rechter niet terecht kan staan, omdat zijn gezondheid dat niet toestaat. Maar de vier oudste kinderen starten nu een civiele rechtszaak tegen hun vader, zei hun advocate Corinne Jeekel gisteravond in Op1.

„De gerechtigheid, de erkenning. Dat is wat ze van meet af aan hebben gewild”, zei advocate Jeekel.Dat er een rechterlijk oordeel komt over wat er allemaal niet deugde.” De vier hopen dat de rechter in deze zaak toch vaststelt dat de vader onrechtmatig heeft gehandeld. Eind volgende week kan hij een dagvaarding verwachten, zei Jeekel.

Reacties op Twitter

Ondertussen raken mensen op Twitter niet uitgepraat over de afleveringen.

Extra aflevering van De Kinderen van Ruinerwold

Vanavond verschijnt er online nog een extra aflevering van De Kinderen van Ruinerwold. Die gaat over de vlucht van de drie oudste kinderen. Het zijn gesprekken die te lang waren voor de serie, maar die maakster Villerius alsnog graag wil delen. De aflevering is vanaf 20.00 uur te zien via NPO Start.

Deze week werd ook bekend dat er een stichting voor de kinderen van het gezin uit Ruinerwold opgericht om hen financieel een steuntje in de rug te kunnen geven.

De serie De Kinderen van Ruinerwold is terug te kijken via NPO Start

Goeiedag, wat indrukwekkend is de docu De Kinderen van Ruinerwold

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Kinderen van Ruinerwold krijgt onverwachte wending
Sluiten