Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Televisie 17 apr 2021 / 10:58 uur

Beau gaat de mist in met vraag over de vader van Frans Bauer

Oef, een pijnlijk momentje voor Beau van Erven Dorens gisteren, tijdens zijn eigen talkshow Beau. Tot twee keer toe vroeg hij of de vader van zanger Frans Bauer al gevaccineerd is. Dat gaat echter lastig, want de vader van Bauer is overleden. Bauer antwoordde dan ook enigszins ongemakkelijk dat zijn vader al heel wat jaren overleden is. In 2015 nam de zanger afscheid van hem.

Eerder in het programma vroeg de presentator al aan Bauer of hij blij was dat hij weer kon knuffelen met zijn vader. De zanger probeerde daar overheen te praten, maar Beau vroeg door. „Heeft je vader al prikken gehad?”. Toen moest Bauer wel duidelijk maken dat zijn vader niet meer leeft.

Toen Beau doorhad dat de vader van Bauer overleden is, slaakte hij een kreetje van paniek. „Wat een domme vraag. Wat een flater”, zei de presentator. Hij bood nog twee keer zijn excuses aan. De zanger ging er goed mee om: „Ja, dat kan gebeuren, dat maakt toch niet uit.”

Mariska en Frans Bauer waren te gast om te praten over hun nieuwe reisprogramma, maar Van Erven Dorens wilde het eerst nog even over de vaccinaties hebben.

1,35 miljoen mensen zagen Beau de mist ingaan

Goed en slecht nieuws voor Beau: zijn programma is de best bekeken talkshow van gisteravond, maar dat betekent ook dat 1,35 miljoen mensen hem de fout zagen maken. Op Twitter raken mensen dan ook amper uitgepraat over het fragment. Maar vooral de manier waarop Bauer ermee omgaat, oogst flink wat lof. „Wat is die Frans Bauer toch een absolute klasbak. Zo gerelaxt nadat van Erven Dorens een gruwelijke mispikker maakt. Geen scene, gewoon doorgaan. Topvent.”

„Niet handig van Beau. Wel handig opgevangen en gereageerd door Frans. Top eigenlijk. Van pijnlijk naar menselijk. Imperfectie is ook mooi”, schrijft een andere kijker.

Vader Frans Bauer

In 2015 overleed Chris Bauer, de vader van Frans Bauer, onverwacht. Hij had al langer een broze gezondheid, leed aan COPD en en longkanker. Uiteindelijk stierf hij aan een hartstilstand. Volgens sommige kijkers had Beau zich wel een beetje mogen „inlezen”, anderen voelen juist ook met hem mee. „Beau zal zich echt heel ongemakkelijk gevoeld hebben, dat is ook een gevoelsmens.”

Wil je de uitzending van Beau terugkijken? Dat kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beau gaat de mist in met vraag over de vader van Frans Bauer
Sluiten