Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 15 mrt 2021

Dit is waarom Jan en Rianne uit Boer zoekt Vrouw naar Denemarken emigreren

Boer Jan en Rianne uit Boer zoekt vrouw gaan emigreren. Het stel heeft, nadat zij meededen aan de BZV-spinoff Onze boerderij in Europa, besloten om het avontuur aan te gaan en helemaal opnieuw te beginnen in Denemarken.

Dat heeft KRO-NCRV vandaag bekendgemaakt. In de uitzending van Onze boerderij in Europa van donderdag 11 maart was te zien dat boer Jan en Rianne samen met Yvon Jaspers door Denemarken reisden. Daar brachten ze onder meer een bezoek aan Sjaak en Jacqueline, die vier jaar geleden de stap hebben gezet om te emigreren. Ze gingen mee om inspiratie op te doen voor hun eigen schapenboerderij op Texel en om te onderzoeken of het gras in Denemarken groener is dan in Nederland.

Gras groener Denemarken

Aan het eind van de uitzending was de conclusie van boer Jan: „Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis.” Eenmaal thuis werden ze steeds enthousiaster over het idee om te gaan emigreren. Inmiddels is de knoop doorgehakt, de boerderij op Texel verkocht, een melkveehouderij in Denemarken gekocht en dit voorjaar verhuizen ze met zoontjes Melle (3 jaar) en Siem (bijna 2) naar Denemarken.

Kraamvisite Jan en Rianne

„Sinds acht jaar volgen we Jan en Rianne heel intensief”, stelt Jaspers. „We mochten erbij zijn op mooie momenten zoals hun huwelijk en we kwamen op kraamvisite toen hun twee jongens waren geboren. Maar we waren er ook bij toen het door een longziekte heel slecht ging met de schapen. We hebben Jan zien worstelen om boer te kunnen blijven op zijn geliefde Texel. Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land, met een vreemde taal en ook nog eens een totaal ander bedrijf.”

Yvon volgt elke stap in dit proces van Jan en Rianne op de voet. In een nieuw seizoen Onze boerderij is te zien hoe de emigratie precies tot stand is gekomen en hoe het met ze gaat. Het is nog niet bekend wanneer een nieuwe serie wordt uitgezonden.

Baudet komt terug op Jinek: Niet persoonlijk geraakt door Martijn Koning

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dit is waarom Jan en Rianne uit Boer zoekt Vrouw naar Denemarken emigreren
Sluiten