Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 23 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Beau neemt stokje over van Jinek en geeft ‘chique kritiek op coronabeleid’

Beau van Erven Dorens kroop gisteravond weer op de presentatiestoel voor zijn talkshow Beau. Eva Jinek was afgelopen vrijdag voorlopig voor de laatste keer op televisie en keert in september terug.

En verandering op de buis, zorgt natuurlijk voor de nodige reacties op Twitter. In de uitzending worden onder meer Meiland-hond Bommel, het Marengo-Proces en de beruchte avondklok besproken.

Aankondiging op de fiets

Van Erven Dorens start zijn uitzending in zijn eigen huiskamer waarbij hij zijn kinderen even om een quote vraagt. Daarmee geeft hij een persoonlijke noot aan de huidige lockdown. Vervolgens stapt hij op de fiets en rijdt naar de studio. Hij somt een aantal anekdotes op over de coronamaatregelen. Zo zouden bijvoorbeeld jongeren moeten volgens hem nu moeten „tongen, biertjes drinken en voetballen”.

Op zijn fiets kondigt hij zijn programma aan. „En nou begint mijn reeks en moet ik aan het werk. Het liefst zou ik het helemaal niet meer over corona willen hebben. Maar dat kan helaas niet. Ik ga proberen het wat vrolijker te maken.” Zijn aankondiging krijgt veel lof op Twitter.

Bij Beau was kritiek op overheidsbeleid

Al vrij snel worden aan tafel de huidige coronamaatregelen besproken. Van Erven Dorens stelt wat kritische vragen over deze maatregelen en speelt de bal naar politiek verslaggever Floor Bremer, die aan tafel zit. Ook tafelgasten Peter R. de Vries en journalist Mick van Wely uiten hun kritiek.

Ook de avondklok komt ter sprake. Van Erven Dorens maakt een bruggetje naar zijn eigen pubers en de invloed van de klok op hun jonge leventje. Hij vertelt dat jongeren nu tot 04.30 uur door moeten feesten en het ongenoegen daarvan. Het gebrek aan perspectief in deze situatie lijkt bij veel tafelgasten reden voor kritiek.  „Het piept en het kraakt aan alle kanten”, zegt Van Erven Dorens.

WK in Qatar

Verder worden in de uitzending de politieke formatie besproken, het Marengo-Proces, het WK in Qatar en de hond van de familie Meiland. Het gesprek over het WK gaat over de schrijnende situatie van arbeiders in Qatar. De mensenrechten zouden daarbij worden geschonden. Hoogleraar Marjan Olfers uit haar zorgen over deze situatie en sportjournalist Hélène Hendriks bekijkt de boel praktisch. Sommige Twitteraars vinden de andere tafelgasten en presentator ietwat nonchalant reageren op dit onderwerp.

Bij Beau ‘dezelfde gasten als Jinek’

Niet alle kijkers waren enthousiast over de terugkeer van Van Erven Dorens. Twitteraars zien veel dezelfde gasten als bij Jinek.

Beau is iedere werkdag om 22.00 uur te zien op RTL 4. In de zomermaanden zal Humberto Tan het stokje overnemen en in september keert Eva Jinek terug met haar talkshow.

De hele uitzending van gisteravond terugkijken? Dat kan hier.

Gewoon Bloot zorgde voor één en al ophef, maar is zo onschuldig als wat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beau neemt stokje over van Jinek en geeft ‘chique kritiek op coronabeleid’
Sluiten