Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat los op De Slimste Mens-optreden van Tijl Beckand

Cabaretier Tijl Beckand maakte zichzelf gisteren niet zo populair bij de vele kijkers van De Slimste Mens. Twitteraars zijn genadeloos en uiten hun ongenoegen over het ‘chagrijnige’ voorkomen van de comedian.

Gisteravond was de eerste aflevering van de finaleweek van het quizprogramma. Met de kandidaten PvdA-Europarlementariër Mohammed Chahim, Rob ‘Snollebollekes’ Kemps en dus Beckand.

Tijl Beckand in de De Slimste Mens

De Slimste Mens trekt iedere avond miljoenen kijkers (gisteravond weer 2,4 miljoen) en, tja, dat levert dus vaak ook een hoop reacties op op sociale media. Vooral de ‘norse’ houding van de cabaretier irriteert menig kijker. „Tijl Beckand mag van mij naar huis please” en  „Pffff wat een arrogantie”, zijn de reacties op Twitter.

Publiekslieveling Rob Kemps

Brabander en zanger Rob Kemps, alias Snollebollekes, werd in tegenstelling tot Beckand al eerder geprezen over zijn voorkomen in De Slimste Mens en verraste daarmee het grote publiek. Beckand heeft gelukkig niet alleen maar ‘haters’ achter zich aanzitten. Ook vind je op Twitter reacties die milder of zelfs bemoedigend zijn voor de comedian.

Slimste Mens van de dag

Aankomende vrijdag zullen we weten wie de winnaar wordt van dit seizoen. Nieuwslezeres Astrid Kersseboom won de zomereditie van De Slimste Mens. Het quizprogramma, onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem, is een kijkcijferhit en de aflevering van gisteravond behaalde maar liefst 2.236.000 kijkers. Rob Kemps behaalde de titel ‘de slimste van de dag’.

De Slimste Mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit.

De Slimste Mens is dagelijks om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Lees ook: Gloednieuwe streamingdienst discovery+ heeft volle focus op real-life entertainment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twitter gaat los op De Slimste Mens-optreden van Tijl Beckand
Sluiten