Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 5 jan 2021

Big Brother aflevering 1 in 27 tweets: ‘Lockdown-tv avant la lettre’

Meer dan twintig jaar na de eerste editie in 1999 is Big Brother terug op de Nederlandse televisie. Geen Daphne Deckers en Rolf Wouters, wel Geraldine Kemper en Peter Van de Veire. Geen Ruud en Sabine, wel Theo en Liese. Voor het eerst delen Belgen en Nederlanders een huis. Gaat dat wel goed? Aflevering 1 in 27 tweets.

Onverwachts werd Big Brother in 1999 een megasucces voor John de Mol. In een tijd dat internet in de kinderschoenen stond en nog niemand van social media had gehoord, werden wildvreemde mensen in een huis vol camera’s gestopt. Het sociaal experiment werd met huivering ontvangen, maar Nederland raakte al snel in de ban van deze nieuwe manier van televisie maken. Bart, Ruud en Sabine waren twee maanden lang de bekendste Nederlanders. Tachtig andere landen volgden. Big Brother leidde een nieuw televisietijdperk in en ging in 2006 als een nachtkaars uit op de Nederlandse televisie. Weet het afgestofte concept in 2021 opnieuw te verrassen?

Alle ogen, ook die van oud deelnemers, waren gisteravond gericht op de eerste aflevering van Big Brother 2021. Het huis is luxer, de interactie met ‘big brother’ prominenter, Theo is nogal een karakter. De acht deelnemers zijn tot op de haar nauwkeurig gecast, alle types zijn vertegenwoordigd. Ook wordt er veel geanalyseerd in de studio en zijn er direct verborgen opdrachten. Die hards kunnen een 24/7 stream op Videoland volgen.

Big Brother aflevering 1 op Twitter

Het grote verschil met toen: er is nu Twitter. Iedere zucht en scheet levert een mening op een naast trollen blijken er ook nog mensen te zijn die op een normale en gevatte manier commentaar kunnen geven. Samen creëerden ze een allesomvattend overzicht van Big Brother aflevering 1. Er waren nostalgische gevoelens, hilarische reacties en scherpe kritiek. Na deze 27 tweets ben je bij kun je straks meepraten tijdens je ochtendcall op Zoom.

Lockdown-tv avant la lettre

Van Theo gaan we nog veel horen

Of niet natuurlijk

Joey is de smaakmaker

Duidelijk, de voice-over wekt irritatie op

Vroeger was alles beter

Thomas lijkt op John Candy

En hij is de mol (oh nee, het is Big Brother)

Te veel Geraldine Kemper en Peter Van de Veire

Geouwehoer van psychologen

Ha, bijna het eerste naakt

Dirty mind

Maar wel Liese

Yep, hashtag #BigBrother was trending

Gemiste kans

Was het maar weer even 1999

Nostalgie bij Jinek

Na de uitzending zaten Ruud en Sabine bij Jinek aan tafel, om aflevering 1 van Big Brother 2021 te analyseren. Ruud vond het niks, Sabine vond het leuk. Bekijk het fragment hier terug.

Nu De Bus nog terug

Kijk de eerste aflevering van Big Brother hier terug.

Lees ook: Dit zijn de 8 deelnemers van Big Brother die al sinds oud en nieuw zitten opgesloten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Big Brother aflevering 1 in 27 tweets: ‘Lockdown-tv avant la lettre’
Sluiten