Manners.nl
Manners.nl Televisie 9 nov 2020 / 09:22 uur

Lubach gaat voor wereldhit met Trump-vlog vanuit Witte Huis

Het is niet de vraag of, maar wanneer Zondag met Lubach viral gaat met een hilarische vlog vanuit het Witte Huis. In een ‘officieel bericht’ laat Donald Trump weten dat Joe Biden niet welkom is in het Witte Huis.

Toen Donald Trump vier jaar geleden net was verkozen tot president, ging Arjen Lubach wereldwijd viral met een parodie op het kennismakingsfilmpje ‘America First’. De video waarin Nederland op Trumpiaanse wijze wordt geïntroduceerd, bereikte zelfs de Amerikaanse nieuwszenders. Nu heeft zijn programma weer een potentiële wereldhit in handen.

Officieel bericht van Donald Trump aan Joe Biden

Het zal je niet zijn ontgaan dat Joe Biden is uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020. En al helemaal niet dat Donald Trump zijn verlies niet accepteert en daarover nogal wat stampij maakt. Je vraagt je af: hoe gaat het er nu in aan toe in het Witte Huis? Hoe gaat die overdracht plaatsvinden? Welnu, daar heeft Zondag Lubach natuurlijk wel antwoord op.

Toen George H.W. Bush het Witte Huis verliet, liet hij een briefje achter voor zijn opvolger Bill Clinton. „Je bent onze president als je dit leest. Ik wens je het beste”, schreef de Republikein destijds. Je hebt Lubach er niet voor nodig om te snappen dat het er op 20 januari 2021, als de officiële overdracht tussen Trump en Biden plaatsvindt, minder vriendelijk aan toegaat. Wel om te visualiseren hoe de nog altijd zittende president zich hierop voorbereidt.

Witte Huis-vlog

In de sketch geeft Donald Trump zijn volgers een rondleiding door het Witte Huis, dat van hem is en van niemand anders. Hij leidt je in zijn vlog door het decor van waaruit hij vier jaar lang de wereld heeft verbaasd met zijn uitspraken en gedrag. De president laat zijn social media-room zien, met gouden toiletrolhouder. Zijn haarspray. De telefoons waarmee hij wereldleiders kan bellen. En zo gaat het door.

De inleiding van het item is ondertiteld, de uitvoering is hilarisch, de timing perfect. Duidelijk: Zondag met Lubach gaat met deze Trump-vlog waarschijnlijk gewoon weer de wereld over, net als vier jaar geleden. Bekijk ook de video van destijds: America First – The Netherlands Second.

Lees ook: Na verlies verkiezingen straks ook verlies huwelijk voor Trump?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lubach gaat voor wereldhit met Trump-vlog vanuit Witte Huis
Sluiten