Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 5 nov 2020

Geëmotioneerde Fred van Leer: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’ en buurman, ‘bedankt’

Na het uitlekken van de seksvideo van Fred van Leer waren de negatieve reacties niet van de lucht. Het raakte hem zo erg, dat hij zichzelf ‘iets heeft aangedaan’, zo vertelt hij vandaag op z’n Instagram. Ook ‘bedankt’ hij – maar let op: bedankt tussen aanhalingstekens – zijn buurman.

Even geen uitgelaten roekoe-roekoe uit de mond van de normaal gesproken zo vrolijke presentator. Wel een openhartig verhaal vanuit zijn huis in Rotterdam.

Verhaal van Fred

Z’n ogen glinsteren wanneer hij z’n verhaal doet over het uitlekken van zijn seksvideo en wat er daarna gebeurde. „Ik heb mezelf iets aangedaan”, vertelt Fred van Leer geëmotioneerd in een video van veertien minuten op zijn Instagram. „Ik heb heel lang nagedacht of ik dit nou wel of niet moet zeggen, maar ik ga dit wel zeggen, want ik moet de regie in eigen hand nemen.”

Nare berichten social media

De stylist had na het uitlekken van de video eind vorige week zijn telefoon aan iemand gegeven om berichten te vermijden, maar had nog een tweede toestel in huis. Daarop heeft hij zondag toch de nare berichten op sociale media gelezen, waarop hij zichzelf vervolgens „iets heeft aangedaan”. Dankzij „goede mensen” in zijn omgeving, waaronder artsen, is hij er nog. „Door deze mensen, de ambulancedienst, de brandweer, door iedereen, ben ik er nog. En daar ben ik heel dankbaar voor.”

Van Leer zegt het vreselijk te vinden dat er verhalen rondgingen over dat hij dood zou zijn. „De reden dat ik uit mijn huis werd getakeld, is omdat ik in een herenhuis woon”, vertelt hij over het moment na het incident. „Ik kon niet met een brancard van boven naar beneden.” Daarbij ‘bedankt’ hij zijn buurman voor het maken van foto’s van het takelen. „Je hebt heel veel mensen daar pijn mee gedaan.”

Hel

Eigenlijk was hij nog niet klaar om zijn verhaal te delen, maar de stylist wilde de controle over het verhaal terug. „Het was een hel, ik kan niet anders zeggen”, vertelt hij in de video. „Het is een open wond en dat heelt, maar het blijft een litteken voor altijd.”

Eén nachtje werd hij opgenomen in een verslavingskliniek, de Boumankliniek in Rotterdam. Niet omdat hij een verslaving heeft, maar omdat alleen daar plek was. „Dat was geen pretje”, vertelt Van Leer, die doorgaans zichzelf goed in de zelfspotlights weet te zetten. „Ik ben namelijk een luxepoes, dat was geen luxe.” Vervolgens werd de stylist opgevangen door zijn vrienden. „We hebben gelachen, gehuild, alles wat je doet met je vrienden”, vertelt hij geëmotioneerd.

Lees ook: Veel steun voor Fred van Leer #TeamFred

Groot vangnet

De stylist vraagt of mensen hem met rust willen laten, maar hij zegt ook heel graag weer aan het werk te willen. Een laatste boodschap heeft hij nog wel voor zijn volgers. „Stuur zo’n filmpje niet door. Ik heb een heel groot vangnet, maar heel veel mensen bij wie dit gebeurt hebben dat niet. En daar loopt het verkeerd bij af.”

#TeamFred

Op social media is nu wederom #TeamFred trending. Fred van Leer krijgt veel lof voor zijn emotionele verhaal dat hij deelde.

„Wat dapper van Fred dat hij zich zo kwetsbaar opstelt. Dat hij zijn verhaal ook doet om aandacht te vragen voor mensen die op minder steun kunnen rekenen maakt hem gewoon een held”, vindt een Twitteraar. „Stoer, knap, dapper, kwetsbaar. Ik moest huilen”, reageerde een ander.

#TeamFred was zondagavond ook al trending topic op Twitter nadat bekend was geworden dat Van Leer was opgenomen in het ziekenhuis.

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via telefoonnummer 113 en de chat op 113.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geëmotioneerde Fred van Leer: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’ en buurman, ‘bedankt’
Sluiten