Metro
Metro Televisie 6 nov 2020 / 15:42 uur

Fred van Leer doet geen aangifte en koopt z’n eigen kersenbonbons wel

Fred van Leer is weer van de partij op Instagram. Hij vindt het allemaal veel te leuk en het platform is ideaal om een en ander uit de doeken te doen. Zo doet hij geen aangifte en koopt hij zelf de kersenbonbons wel, laat hij weten.

Zin

Na een korte sociale-mediapauze van een kleine week is Fred van Leer weer helemaal terug op Instagram. Zaterdag meldde de stylist nog „de komende tijd” offline te gaan. Donderdag kwam hij al kort terug om zijn verhaal over het uitlekken van zijn seksvideo eenmalig te delen.

Lees ook: Geëmotioneerde Fred van Leer: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’ en buurman, ‘bedankt’

Nu is Van Leer weer helemaal present op Instagram. „Dat doe ik omdat ik het leuk vind en dat heb ik eigenlijk altijd leuk gevonden”, vertelt hij. „En in deze tijd moet je dingen doen die je leuk vindt en dat doe ik.” Zo gaat zijn laatste post over de finale van Drag Race Holland.

Geen aangifte

Ook heeft hij laten weten geen aangifte te doen van de verspreiding van zijn seksvideo. Op Instagram deelt de vrolijke en ontspannen ogende Fred in een videoboodschap dat hij „voor zijn geluk gaat”. Zijn manager zegt dat de verklaring voor zicht spreekt en hoopt dat Fred nu rust krijgt.

Kersenbonbons

„Lieve mensen, mijn manager Conny, die kwam met de zin: ‘ga je voor je geluk of voor je gelijk?’. Ik ga voor m’n geluk”, begint de 44-jarige stylist. „Ik heb het gezien bij andere mensen die aangifte hebben gedaan. Ook bij mijn lieve vriendin Patricia.”

Van Leer vult aan dat het al die tijd over niets anders ging bij zijn vriendin. „Drie jaar lang wordt het opgerakeld, drie jaar lang ben je ermee in het nieuws, drie jaar lang moet je opnieuw je verhaal vertellen en wat krijgt diegene? Die moet twee middagjes schoffelen en jij krijgt een doosje kersenbonbons.”

Dat vindt Van Leer niet de moeite waard, benadrukt hij. „Hee, flikker op, ik koop die doos kersenbonbons zelf. Ik ga door met m’n leven, ik heb er zin in.”

Zonnetje schijnt

Hij bedankt verder iedereen voor alle steun, want die kreeg hij uit alle hoeken en #TeamFred was afgelopen week dan ook meerdere keren trending. „Een week geleden zat ik in de donkerste periode van mijn leven en kijk even naar buiten: het zonnetje schijnt. En ik voel me sterk. Ik ben nog echt niet waar ik moet zijn, maar ik ga het aan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fred van Leer doet geen aangifte en koopt z’n eigen kersenbonbons wel
Sluiten