Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lubach duikt in bizarre coronabrandhaard en Twitter reageert vol verbazing

Wie het nieuws volgt, zal niet ontgaan zijn dat er de afgelopen maanden veel nertsenhouderijen zijn ontruimt. Deze fokkerijen zijn een broeinest voor corona en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor de mens. Arjen Lubach dook voor Zondag met Lubach in deze coronabrandhaard en dat heeft het nodige losgemaakt op Twitter.

Bont is al jaren een discussiepunt. Het fokken van dieren voor hun huiden is iets waar veel mensen tegen zijn. Maar zolang het gekocht blijft worden, zal de bontindustrie in stand blijven. Tenzij de volksgezondheid in gevaar komt. Dat is door corona het geval. Het virus grijpt om zich heen en ook nertsen worden met grote regelmaat getroffen.

Arjen Lubach tegen coronabont

Het kabinet heeft daarom besloten dat het klaar is met het fokken van nertsen. Dat plan was er al, maar wordt door de pandemie naar voren gehaald. Toch vindt Arjen Lubach dat het nog veel te lang duurt. Waarom dat is legt hij uit in zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach. Hij duikt in de wereld van nertsenbont. Zo ontdekt hij waarom nertsen en corona een gevaarlijke combinatie zijn, maar komt er ook nog een groter probleem aan het licht.

Het gaat namelijk niet alleen om nertsen in Nederland. Het probleem dat Arjen Lubach ‘coronabont’ noemt, is veel groter dan dat. Maak kennis met de wasbeerhond. Een hondensoort die vooral in China gefokt wordt en vaak op de kragen van onze jassen belanden. Volgens onderzoekers zijn deze fokkerijen dé plek waar virussen zoals corona ontstaan. Waarom importeren wij dit hondenbont en houden we zo gevaarlijke farms in China in stand?

Twitter reageert

Het is Lubach een raadsel. En hij is niet de enige die vol verbazing naar het wasbeerhond probleem kijkt. Ook op Twitter worden mensen wakker geschud. De afkeer tegen bont is groot, zeker nu deze ook nog de volksgezondheid in gevaar brengt.

https://twitter.com/ComediNL/status/1320477930632421376

Zondag met Lubach en Lange Frans

Mede door het item over coronabont was ook deze aflevering van Zondag met Lubach zeer sterk. Toch is het even een stapje terug na vorige week. Toen dook Arjen Lubach in de fabeltjesfuik en veegde hij de vloer aan met Lange Frans. Dat had flinke gevolgen. Zo werd Lubach opeens dé aartsvijand van alle complotdenkers, maar schoot hij toch de complot-rapper te hulp toen het YouTube-account van de rapper werd verwijderd.

Naar de aflevering van gisteravond keken 2,09 miljoen mensen en dat is een nieuw kijkcijferrecord. Het is de tweede keer dat Lubach boven de twee miljoen uitkomt. De andere keer was begin april toen er 2,08 miljoen mensen keken.

Lees ook: Toch nog nieuw seizoen Zondag met Lubach, over verkiezingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.