NSMBL.nl
NSMBL.nl Televisie 23 sep 2020

Ellen DeGeneres door het stof in eerste aflevering na schandaal

De eerste aflevering van een het nieuwe seizoen van The Ellen Show zit erop en dat zal een hele opluchting zijn voor presentatrice Ellen DeGeneres. Het voortbestaan van de show hing aan een zijden draadje wegens een schandaal. De host bood direct haar excuses aan.

It’s safe to say dat 2020 voor ons allemaal voelt als een bijzonder jaar. Voor Ellen Degeneres is dat zacht uitgedrukt. Zij lag tijdens de lockdown lange tijd onder vuur vanwege heftige beschuldigingen. Zo zou ze niet respectvol met haar personeel én gasten omgaan en zou er sprake zijn van onder andere pesterijen en (seksuele) intimidatie. Toch is het achttiende seizoen van The Ellen Show gisteren afgetrapt.

Ellen Degeneres onder vuur

De afgelopen tijd kwam het ene na het andere verhaal over Ellen DeGeneres naar buiten. Tien ex-werknemers deden een boekje open over hun tijd bij The Ellen Show. Ze spraken over seksuele intimidatie, racisme en onrechtmatig ontslag. Hoewel de meningen over de sfeer backstage verschilden – heel wat celebrities deden namelijk mee aan #IstandbyEllen om een tegengeluid te geven – werd er een intern onderzoek gedaan.

Het onderzoek leidde tot ontslag van de topproducers Ed Glavin, Kevin Leman en Jonathan Norman. Ellen Degeneres bood in een open brief aan haar medewerkers haar excuses aan.

Nieuw seizoen

Hoewel er geruchten gingen dat er geen nieuw seizoen zou komen, is dat er nu toch. Maandagavond werd het achttiende seizoen afgetrapt en je begrijpt dat Ellen DeGeneres niet kon doen alsof er niets aan de hand was. En dat deed ze ook niet. Aan het begin van de uitzending trok ze direct het boetekleed aan.

„Ik heb ontdekt dat hier dingen zijn gebeurd die nooit hadden mogen gebeuren. Ik neem dat heel serieus”, zo zei de Amerikaanse presentatrice. „Tegen alle mensen die getroffen zijn, wil ik zeggen dat het me spijt. Ik weet dat ik me in een positie van voorrecht en macht bevind, en ik realiseer me dat daarmee verantwoordelijkheid komt. Ik neem dan ook de volle verantwoordelijkheid voor wat er tijdens en rondom mijn show is gebeurd. We hebben de nodige wijzigingen aangebracht en vandaag beginnen we aan een nieuw hoofdstuk.”

Reacties op Twitter

Je kon het natuurlijk verwachten, maar op Twitter werd er fel gereageerd op het nieuwe seizoen en het praatje van Ellen Degeneres.

Lees ook: Nikkie Tutorials schuift aan bij Ellen DeGeneres

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ellen DeGeneres door het stof in eerste aflevering na schandaal
Sluiten