Metro
Metro Televisie 4 aug 2020 / 15:13 uur

Ferry Doedens verlaat GTST definitief

Slechte tijden voor GTST-acteur Ferry Doedens. Hij stopt met zijn rol als Lucas Sanders in de serie Goede tijden, slechte tijden.

Volgens de producent is er de afgelopen periode „een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had”. „Hierdoor hebben EndemolShine en RTL samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten om de samenwerking te beëindigen.”

Knuffelend op Instagram

De acteur nam de coronaregels de afgelopen maanden niet zo nauw. Hij negeerde enkele keren de maatregelen die producent EndemolShine had opgesteld. Op Instagram liet Doedens bijvoorbeeld zien dat hij gewoon naar feestjes ging en dat hij „iedereen knuffelde”.

„Ik snap dat dat voor mijn werkgever een lastige situatie is geweest”, schrijft Ferry Doedens (30) over het definitieve vertrek uit Meerdijk. Vijf jaar geleden was hij namelijk ook al ontslagen, vanwege zijn drugsprobleem. Hij liet destijds weten veel te spijt te hebben, en „niet naar behoren te kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem.” Hij beloofde aan het probleem te werken. Met succes: een jaar later keerde hij terug in de serie.

Maar nu is het definitief voorbij. Doedens reageert op Instagram: „Zoals jullie vast hebben gehoord of gelezen ga ik GTST verlaten. Ondanks dat dat op een prettige manier met mijn werkgever EndemolShine en RTL is besloten heb ik er natuurlijk ook verdriet van.” De situatie rondom corona is hem niet in de koude kleren gaan zitten. „Daardoor zit ik al tijden niet lekker in mijn vel.”

Opnames tot eind november

Hij vervolgt: „Dat heeft erin geresulteerd dat ik een aantal afspraken niet ben nagekomen. Ik snap dat dat voor mijn werkgever een lastige situatie is geweest.”

Doedens is al sinds 2009 in GTST te zien en heeft nog opnames tot eind november. Zo kunnen de schrijvers van de soap hem er op een mooie manier uitschrijven. „Ik zal er alles aan doen om het afscheid van Lucas mooi neer te zetten.”

Lees ook: GTST zet Ferry Doedens op non-actief na negeren coronamaatregelen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ferry Doedens verlaat GTST definitief
Sluiten