Metro
Metro Televisie 14 jun 2020 / 13:37 uur

Spongebob maakt deel uit van de lhbti-gemeenschap

Nickelodeon heeft een hint gegeven over de geaardheid van Spongebob Squarepants. Volgens de kinderzender maakt de gele zeespons namelijk deel uit van de lhbti-gemeenschap, zo is te zien in een post op Twitter.

Vanwege Pride-maand deelde Nickelodeon foto’s van verschillende personages uit tv-series. Naast een met regenboogkleuren bewerkte Spongebob, waren ook de biseksuele Korra uit The Legend of Korra en transgender acteur Michael D. Cohan uit Henry Danger te zien op Twitter. Talloze twitteraars vatten het bericht op als de coming-out van de spons.

Aseksueel

Kijkers speculeren al langer dat Spongebob over de vraag of hij nou op mannelijke zeevruchten valt, of voor de vrouwtjes gaat. De geruchten werden aangewakkerd toen in een aflevering uit 2002 de zeespons en zijn beste vriend Patrick samen de ouders werden van een verlaten schelp. Bedenker Stephen Hillenburg, die in 2018 overleed, zei eerder dat Spongebob aseksueel is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Spongebob maakt deel uit van de lhbti-gemeenschap
Sluiten