Redactie Metro
Redactie Metro Tech 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Over 5 jaar heeft iedereen supersnel internet

Het kabinet wil dat over vijf jaar alle Nederlanders over snel vast breedbandinternet (minimaal 100 megabit per seconde) beschikken. Bovendien moet een grote meerderheid in 2023 een tien keer zo snelle verbinding hebben: 1 gigabit per seconde. Het kabinet wil dat Nederland op het gebied van mobiel internet koploper blijft.

Overal internet

Dat schrijft het kabinet in het Actieplan Digitale Connectiviteit. In Nederland zijn nog altijd plekken waar de mobiele netwerkdekking onvoldoende is, bijvoorbeeld omdat het aanbieden op locaties voor operators commercieel niet-rendabel is. Om dit aan te pakken wordt er bij de aankomende veiling een dekkingsverplichting opgelegd. Slechts drie procent van de Nederlanders heeft nu geen toegang tot snel vast breedband internet.

„We zijn met onze digitale infrastructuur nu koploper, maar we moeten nu stappen zetten om dat te blijven", zegt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken). „De komende jaren worden immers allerlei dagelijkse zaken continu verbonden met het internet: auto’s, landbouw, zorg, robots maar ook huishoudelijke apparaten. Elke Nederlander moet dan altijd over snel vast en mobiel internet beschikken. Om dat te bereiken creëert het kabinet daarom nu de benodigde randvoorwaarden voor innovaties en de diensten die daaruit ontstaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.