Redactie Metro
Redactie Metro Tech 3 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Helft beveiligt smartphone niet goed

Ongeveer de helft van de smartphonebezitters beveiligt zijn eigen toestel niet. Ze hebben geen toegangscode ingesteld waardoor bijvoorbeeld dieven makkelijk apps als internetbankieren, de mailbox en sociale media kunnen openen.

Geen toegangscode

Het cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky hield een enquête onder bijna 8500 mensen in dertien Europese laden, de Verenigde Staten, Australië en Israël. Iets meer dan 48 procent van alle ondervraagden heeft een toegangscode ingesteld. Dat betekent dat iets meer dan de helft rondloopt met een toestel dat makkelijk te kraken is door kwaadwillenden.

Ook in Nederland werd de enquête gehouden. Hier heeft 50,3 procent van de ondervraagden een toegangscode ingesteld voor zijn toestel. In Noorwegen had het hoogste percentage, met 60 procent. In Israël heeft slechts een kwart van de ondervraagden een code ingesteld.

Diefstal

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat slechts een op de negen Nederlanders foto’s en andere bestanden heeft versleuteld om te voorkomen dat anderen daar bij kunnen komen. Minder dan een kwart heeft functies tegen diefstallen ingeschakeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.