Tech&Gadgets

Hotels doodmoe van influencers: 20 verzoeken per dag

Foto van 'Kasper Hermans'

21 JUN 2018

Ze zijn er klaar mee. Veel voornamelijk luxe hotels worden om de haverklap benaderd door influencers en vooral zogenaamde influencers of ze gratis mogen verblijven in hun accommodatie. De aanvragen komen ze inmiddels de neus uit.

Overlopende mailbox

Natuurlijk is de branche er zelf mee begonnen. Voornamelijk Instagrammers met veel volgers mochten in ruil voor een paar mooie kiekjes een paar nachten ergens verblijven. Kate Jones ervaart als hoofd marketing van een vijfsterrenresort op de Malediven dat de rollen tegenwoordig omgedraaid zijn. Haar mailbox loopt over.

„Iedereen met een Facebook-account noemt zich tegenwoordig een influencer”, zegt ze enigszins cynisch tegenover the Atlantic. „Ze zeggen dan dat ze tien dagen hier willen blijven in ruil voor twee foto’s op Instagram voor tweeduizend volgers. Maar ook Facebook’ers met zeshonderd vrienden die claimen een influencer te zijn.”

All-inclusive

Vaak zijn het bovendien vrij inhoudsloze aanvragen. „Ik wil graag met jullie samenwerken”, staat er dan in de mail. „En verder geven ze helemaal geen uitleg, behalve dat ze verwachten een dag of vijf, zes, zeven hier all-inclusive te kunnen verblijven. En dat terwijl Malediven geen goedkope locatie is.”

Photo by Adrian Sava on Unsplash

Volgens Jones zijn circa tien procent van de verzoeken het bekijken waard en dan wordt er natuurlijk lang niet op elk van die mails positief gereageerd. Sommige hotels nemen niet eens de moeite meer. Na een rel eerder dit jaar zijn vloggers zelfs niet meer welkom in het bekende the White Moose Café in Dublin. Daarin is hij inmiddels niet meer de enige.

Claimbare term

Jack Bedwani komt als brandconsultant bij tal van hotels langs. „Ze krijgen op een dag vaak twintig directe verzoeken binnen. Het netwerk is zo breed en de term influencer is zo makkelijk te claimen. Gelukkig kan je de profs snel van de amateurs scheiden. Sommige berichten zijn heel kaal en direct geschreven, alsof ze een vriend snel een bericht je sturen. Ze geven geen enkele reden op, waarom ze in hen als gast moeten investeren.”

Toch erkennen veel hotels wel het nut van influencers, waarmee ze makkelijk een nieuwe groep bereiken. Er zijn zelfs hotels die erop inspelen met aparte toelatingsformulieren. Als influencer kan je dan bijvoorbeeld je plannen, je doelen en je bereik invullen in de hoop dat je aanspraak maakt op korting of zelf een gratis verblijf.

Bots als fan

Bij het resort van Jones op de Malediven zijn ze in ieder geval heel streng en doen ze goed research. „Er zijn tegenwoordig ook veel influencers die bots kopen of aantrekken, die moeten we er wel uit filteren.”

Overigens hebben niet alleen de hotels, maar ook de echte influencers er last van, zegt Joe Miragliotta, die zelf fanatiek blogt over zijn belevenissen. „Af en toe zien we berichten voorbijkomen, van ‘moet je dit zien, kan je geloven dat die me vraagt om hier gratis te verblijven?’ Dat straalt ook negatief op ons af.”

Trigger-artikel

Elevator pitch

Zelf bereidt Miragliotta elke aanvraag heel goed voor als een soort elevator pitch. „Weet wie je lezers en je volgers zijn. Als je dat niet weet, dan heeft een merk geen interesse in jou. Al heb je honderd miljoen followers, dan nog willen zij weten wie het zijn.”

Zijn collega Zach Benson benadrukt dat je ook slim moet zijn en niet alleen aan je eigen kanalen moet denken. „Je kan ook aanbieden om iets te filmen of foto’s te maken voor hun website. Dat scheelt hun weer, zodat zij niet een duur bedrijf daarvoor hoeven in te huren.” Benson geeft bovendien trainingen aan de medewerkers van de hotels over hoe ze bijvoorbeeld hun social media goed kunnen inzetten. „Maar ik heb het idee dat veel influencers het voelen alsof ze ergens aanspraak op maken. Ze denken met het minimale het maximale te kunnen bereiken.”


Views

4k+

Het rietje van de toekomst zuivert zelf vies water

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Als rietjes dezer dagen in het nieuws komen, dan is het vaak niet positief. Veel mensen zien graag dat de plastieken buisjes uit productie worden genomen. Maar een herbruikbare rietje van de toekomst kan levens redden.

Zuiveringssysteem

Het gaat om de zogenaamde Lifestraw. Deze uitvinding is een rietje met een ingebouwd zuiveringssysteem. Hierdoor kan je water uit riviertjes drinken, zonder dat je kans loopt op rare ziektes.


Views

1k+

10 dingen die je met Instagram kan, maar niet wist

Illustratieve afbeelding van de app. Bron: ANP foto. Gifjes: Giphy.

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 DEC 2015

Instagram wint steeds meer terrein als het gaat om populaire apps, maar haal je alles eruit wat erin zit? Spoiler: waarschijnlijk niet. Je kan namelijk veel meer met de app dan je denkt. Hier tien dingen die de moeite waard zijn, maar je waarschijnlijk niet kende.

1. Orden je filters

Iedereen die foto's plaatst met de hashtag nofilter is natuurlijk super tof, maar voor iedereen die wel filters gebruikt: je kan ze in jouw favoriete volgorde zetten. Super handig, hoef je niet meer helemaal te scrollen naar die ene filter die je ogen altijd zo lekker laat uitkomen. Dit doe je door bij de filters helemaal naar het eind te scrollen en daar op 'beheren' te drukken. Nu kan je de filters ordenen, it's magic.


Views

12k+

Camera videoGifjes maken en versturen via WhatsApp doe je zo

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 NOV 2016

Het was aan het begin van de zomer al een gerucht en nu blijkt het echt waar te zijn. Je kan via WhatsApp gifjes versturen. Tenminste, als je beschikt over een iPhone of iPad. Sterker nog, de app heeft een eigen optie waardoor je zelf de gifjes kan maken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het is eigenlijk doodsimpel. In een WhatsAppgesprek klik je op de camera, waarna je een filmpje opneemt. Dat mag maximaal zes seconden duren, wil je het kunnen omzetten naar een gifje. Vervolgens verschijnt rechtsboven de optie om je beeld om te zetten naar een gifje door simpelweg op de letters ‘GIF’ te drukken. Als het goed is, wordt de achtergrond dan blauw en de letters worden grijs. Vervolgens klik je op versturen en voilà.


Views

6k+

3D-printers maken huizen: Krijgen nu vormvrijheid

Screenshot YouTube

Foto van 'Kasper Hermans'

3 UUR

De huizen worden steeds duurder, vooral in de grote steden stijgen de prijzen razendsnel. Gelukkig is er een methode ontwikkeld, waarbij huizen binnen een dag kunnen worden gebouwd. De kosten? De goedkoopste worden tegenwoordig al geproduceerd voor nog geen 4.000 euro.

En de methode, die zal je nogal verrassen. De huizen worden namelijk niet in elkaar gezet door mensen handen, maar door een 3D-printer. Na Chinese, Belgische, Franse en Amerikaanse projecten is volgend jaar ook Eindhoven aan de beurt.


Views

200+