Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

‘EU loopt achter met kunstmatige intelligentie’

De technologische ontwikkelingen gaan tegenwoordig razendsnel, dus is het niet gek als je het niet allemaal meer bijhoudt. Echter lijkt de Europese Unie het ook niet meer te kunnen bolwerken.

Als continent loopt Europa namelijk enorm achter als het gaat om kunstmatige intelligentie, dat schrijven onderzoekers uit verschillende westerse Europese landen, waaronder Nederland.

Veel geïnvesteerd

,,In de Verenigde Staten wordt gigantisch veel geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie door de private sector. In 2016 werd daar een grootschalig overheidsplan gestart om op de lange termijn hierin te blijven investeren", zo concludeert het rapport.

Aan dergelijke initiatieven ontbreekt het dus in Europa en dat heeft gevolgen. ,,Europa loopt op het gebied van talent, onderzoek, technologie en innovatie voor kunstmatige intelligentie achter op zijn concurrenten. Hierdoor verliest Europa continu talent aan andere landen."

Claire

In het rapport staan de bevindingen van honderden onderzoekers. Zij pleiten gezamenlijk voor een Europees onderzoekscentrum dat zich gaat richten op kunstmatige intelligentie. Het zou moeten luisteren naar de naam Claire (Confederation of Laboratories for Artificial Intelligence Research in Europe).

Inline trigger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.