Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 8 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Een op de zes jongeren checkt mobiel tijdens seks’

Dat we – en zeker ook de jongeren – steeds meer aan hun smartphone gebonden zijn mag geen geheim meer wezen. Toch blijken jongeren ook op de meeste rare hun mobieltje te checken.

Even Snapchatten

Een op de zes (Amerikaanse) jongeren kijkt tijdens de seks wel eens op zijn of haar mobiel, dat blijkt uit een onderzoek van telecombedrijf SureCall onder 1.100 Amerikanen.

Overigens zijn jongeren niet de enigen die dit doen, het percentage ligt bij hun alleen nog wat hoger. 35-plussers doen het in zeven procent van de gevallen. Over het hele onderzoek genomen vergrijpt tien procent zich wel eens aan zijn of haar smartphone.

De resultaten van het onderzoek bevestigen het beeld dat – voornamelijk jongeren – steeds verbonden willen zijn met de digitale wereld. Er werd dan ook niet alleen naar het mobiel gebruik tijdens de daad gevraagd.

Selfie op de wc

Op het toilet heeft 85 procent zijn telefoon bij zich, bijna 45 procent bekijkt het scherm tijdens het douchen. Daarnaast zegt een kwart in paniek te raken als ze hun telefoon niet kunnen vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.