Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 9 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Yes! Snapchat toont weer chronologisch jouw Stories

Goed nieuws voor de meeste fans van Snapchat. Waar het sociale netwerk een paar maanden geleden nog de volgorde van je stories zonder pardon werd veranderd naar de basis van relevantie (en dus volledig door elkaar getoond werd), zijn de Stories bij sommige gebruikers weer terug in chronologische volgorde.

Snapchat heeft zelf nog niets officieel naar buiten gebracht over de herinvoering van hun chronologische volgorde, maar er wordt gehoopt door de meeste gebruikers dat de berichten in het vervolg weer voor iedereen op chronologische volgorde worden getoond. De verandering die eind 2017 werd doorgevoerd zorgde voor een stortvloed aan commentaar op de social media-app.

Niet alleen

Snapchat was lang niet het enige sociale netwerk dat opeens liever een algoritme gebruikt in plaats van een chronologische volgorde. Zo zijn Instagram en Facebook al lange tijd geleden overgesprongen op beelden die getoond worden naar aanleiding van een algoritme. Ook die partijen konden rekenen op veel kritiek, maar hielden voet bij stuk. Blijkbaar is Snapchat toch een stukje gevoeliger voor de mening van de fans van het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.