Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Populaire clips steeds vaker slachtoffer van hackers

De hackers Kuroi’sh en Prosox slaan steeds vaker toe via YouTube. In de afgelopen periode hebben ze al tal van populaire videoclips voor een korte tijd op ‘zwart’ weten te zetten.

Despacito

Dinsdagochtend was Despacito aan de beurt. De hackers braken in op het VEVO-account dat de clip van Luis Fonsi en Daddy Yankee beheerde en zorgden er zo voor dat er een paar uur lang een zwart beeld te zien was. Even voordat dit gebeurde was de clip al aangepast, toen opende het met een shot uit de serie La Casa del Papel.

Daarmee was de knaller van afgelopen zomer zeker niet het eerste slachtoffer. Eerder dit jaar was God’s Plan van Drake het mikpunt van de hackers. Ze zorgden er wel voor dat er een clip te zien was, maar deze hierop was alleen maar een zwart scherm met de tekst „het budget voor deze video bedroeg 996.631,90 dollar" te zien. De hackers zetten zich waarschijnlijk af tegen de in hun ogen enorme geldverspilling van de videoclip.

Geen statements

Toch claimen ze volgens de BBC dat ze er niet zijn om statements te maken, dit ondanks dat er bij diverse video’s de tekst ‘Free Palestina’ kwam te staan. „Het is alleen voor de lol. Beoordeel me niet. Ik houd van YouTube.”

Naast Drake, Luis Fonsi en Daddy Yankee zijn in het verleden ook al video’s van Shakira, Selena Gomez en Taylor Swift aangevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.