Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Ontploffen er na Samsungs nu ook iPhones?

Ontploffende Samsung Galaxy Note 7’s waren al een probleem in de zomer van 2016, maar krijgen we nu datzelfde met de iPhone X? Die van Ron Barten explodeerde in ieder geval.

Gesis en rook

,,Ik had mijn iPhone toen net drie dagen. Ik hoorde gesis en zag rook onder de tafel vandaan komen”, vertelt Ron tegenover RTL Nieuws. ,,Toen ben ik opgesprongen en heb ik mijn telefoon op de grond gegooid. De telefoon lag te roken en er zaten gaten in mijn jas trui en broek. Best heftig.”

Zelf bleef de Brabander gelukkig ongeschonden. ,,Ik vermoed dat door mijn kleren erger is voorkomen. Anders had ik misschien wel brandwonden opgelopen."

Barten heeft de situatie al bij Apple gemeld, maar is niet blij met de reactie van de maatschappij. ,,Apple wil nu dat ik van Eindhoven naar een officiële Apple Store in Amsterdam reis. Dat vind ik raar, het is toch niet mijn fout? En ik vind het ook goed om mensen op de hoogte te brengen dat zoiets kan gebeuren met de iPhone X."

Geen andere ontploffingen

Hoewel er voor zover bekend nog geen gelijkaardige incidenten zijn geweest, neemt Barten geen risico meer. ,,Ik denk er nog wel over na als mijn telefoon in mijn jas zit. En als ik in de kantine zit waar het is gebeurd, denk ik er ook aan. Dan leg ik mijn huidige telefoon, de iPhone 7, ook op tafel."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.