Anke Horstman
Anke Horstman Tech 17 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Beperk je foodprint

Menukaarten worden vaak van karton of van papier gemaakt. Hoeveel bomen worden daarvoor omgehakt? Met duizenden restaurants in Nederland zijn dat er nogal wat. Weg met de traditionele menukaart, de huidige mogelijkheden zijn nu eindeloos!

FoodStory

Denk je iets lekkers van de kaart gekozen te hebben, komt daar tijdens het serveren toch een grote teleurstelling aan! Nondeju. Een veel kleinere portie dan verwacht, een lelijk samengestelde maaltijd of überhaupt voedsel wat je niet graag lust. Tja, het overkomt de beste restaurantganger wel eens. En zeker als de kaart in een vreemde taal staat, is een foutje zo gemaakt.

Daarom ben ik zo enthousiast over de FoodStory App. Als je gaat eten bij een restaurant dat is aangesloten bij FoodStory, dan kun je de gerechten als 3D hologram zien. Het werkt eigenlijk hetzelfde als die Dino-plaatjes actie van de AH van een tijd geleden. Gasten kunnen het menu in het restaurant bekijken of thuis bekijken voordat zij een reservering of bestelling plaatsen. Zo kom je nooit meer bedrogen uit.

Dinner In Motion

Je hebt het Dinner in Motion restaurant misschien wel voorbij zien komen in de televisieserie ‘De wereld volgens 80 jarigen’. Dinner in Motion gaat net even een stapje verder dan FoodStory. Het 360 graden restaurant draait om een interactieve eetbeleving die verder gaat dan de maaltijd alleen. Aan een lange tafel ga je samen met 38 gasten op culinaire reis en krijg je een 7-gangen-diner geserveerd.

Fantastisch lijkt me dit! Ik wil het graag zelf eens proberen!

VR eten

Vreten of VR eten? #nerdgrapje! Hoe dan ook, een half jaar geleden nam TechGirl Nadi mij mee naar een leuk restaurant in de Achterhoek. VR eten stond op het programma: de twee beste werelden gecombineerd!

VR eten is net even anders dan de AR beleving van FoodStory: bij VR eten weet je vooraf nog niet wat je te eten krijgt. Je krijgt een VR bril op en ziet een film met karakteristieke beelden uit een land. Tijdens het kijken van de film, worden er geuren langs je neus gehouden, om die landelijke beleving te versterken. Je proeft kleine hapjes. Heerlijk! Je waant je in het buitenland. Hmmm…

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.