Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 10 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Mario Kart begeleidt je een week op Google Maps

Voor fans van Mario is het deze week extra leuk om op pad te gaan. Als je namelijk gebruik maakt van Google Maps is er geen blauwe pijl die je de weg wijst, maar de loodgieter in een van zijn bekende karts.

Dit heeft Google allemaal geregeld ter ere van Super Mario-dag, die plaatsvindt op 10 maart. Of beter MAR 10 (wat je ook wel kan lezen als Mario). De hele week kan er gebruik gemaakt worden van de functie.

Updaten

Het werkt vrij simpel. Eerst moet je heel even je app op je telefoon (op dekstop werkt de tijdelijke functie helaas niet) updaten via de AppStore, danwel Google Play en vervolgens kan je voor Mario kiezen door op het vraagteken te drukken. Het vraagteken is uiteraard vormgegeven, zoals de ‘vraagtekenblokken’ die we kennen uit de verschillende Mario-games.

„Hij zal je constante metgezel zijn komende week, waar je ook heen rijdt. Naar werk, school of de pizzeria", zo schrijft Google. Toch benadrukt het dat je niet continu naar je app moet kijken, maar dat het verkeer op de weg je grootste prioriteit blijft.

Bananen

Bovendien veranderen de gedragsregels van het verkeer deze week ook niet. „Gooi geen bananen naar andere chauffeurs in het echte leven", aldus de techgigant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.