Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 16 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

De hele stad zit straks in één Augmented Reality-app

Augmented Reality komt steeds vaker voor, maar als het aan Blue Vision Labs ligt, dan omvatten we straks de complete stad met een Augmented Reality-app. Of – zoals het bedrijf het zelf verkoopt – een platform genaamd SDK. Het gaat nog een flinke stap verder dan de huidige toepassingen, zoals bijvoorbeeld Pokémon GO.

Dag TripAdvisor

Zowel Google Maps als TripAdvisor kunnen de deuren wel sluiten als dit platform echt groot wordt. Je kan namelijk je route perfect uitstippelen en bepaalde plekken in de stad aanraden om wel (of juist niet te bezoeken). Verder zou de locatiebepaling op deze manier een stuk preciezer worden, waardoor je niet snel meer bijvoorbeeld je Uber-chauffeur mist op een drukke weg.

Maar het platform is niet alleen voor serieus gebruik, zo blijkt wel in het promofilmpje. Daaruit blijkt dat je onschuldig voorbijgangers kan omtoveren tot actiefiguurtjes in je eigen game.

Gratis!?

Volgens TechCrunch heeft Blue Vision Labs al de nodige financiële steun bij elkaar geraapt, in totaal 14 miljoen euro. Dat is ook nodig, want volgens medeoprichter en CEO Peter Ondruska is het de bedoeling dat de app in ieder geval in het begin gratis is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.