Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Waarde bitcoin zakt onder de 9000 dollar

Kopers van de bitcoin balen waarschijnlijk als een stekker: de waarde van de coin is onder de 9000 dollar gezakt. De cryptomunt daalde al de hele dag, maar in de avond zakte hij tot een dieptepunt volgens Coinmarketcap. Het is de laagste stand sinds eind november.

De munt is nu weer terug waar hij stond voordat hij de enorme koerssprong maakte. Begin december schoot de cryptovaluta omhoog, naar een waarde van 10.000, 15.000 en toen 20.000 dollar. Na half december zakte de munt weer terug naar de 11.000 dollar. Nu is dat dus onder de 9000 dollar.

Nieuws uit India

Waarom de munt zo schommelt is moeilijk te zeggen. Het is goed mogelijk dat de daling komt door nieuws uit India, waar de minister van Financiën Arun Jaitley maatregelen aankondigde tegen illegale activiteiten rondom cryptomunten. Veel media interpreteerden die uitspraken als een aankondiging van een bitcoinverbod.

Wat ook goed mogelijk is, is dat de waarde van de verschillende munten een tijdje simpelweg te hoog was. Volgens Amerikaanse toezichthouders die een onderzoek begonnen zijn naar bitcoinbeurs Bitfinex, die de koers van verschillende cryptomunten de afgelopen maanden kunstmatig zou hebben opgeschroefd. Zij zouden via de cryptomunt Tether veel bitcoins hebben opgekocht.

Facebook

Ten slotte zou de koers gezakt kunnen zijn naar aanleiding van een aankondiging van Facebook, die advertenties rondom de cryptovaluta verbieden. De reden zou zijn dat Facebook vindt dat de riskante beleggingen in bijvoorbeeld cryptomunten vaak in verband worden gebracht met misleidende praktijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.