Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 25 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Veel scherm voor weinig: goedkope randloze telefoons

De Samsung Galaxy S8 en de iPhone X zijn prachtige telefoons, maar ze dragen ook allebei een stevig prijskaartje. Wat nou als je zo een prachtig, randloos design wilt zonder je portemonnee te hoeven plunderen? Daarvoor is deze lijst: dit zijn betaalbare telefoons met een scherm zonder randen.

Veel scherm voor weinig: goedkope randloze telefoons
De Xiaomi Redmi 5 Plus. / Xiaomi

1. Xiaomi Redmi 5 Plus

Wat veel mensen niet weten, is dat Xiaomi de bedenker is van deze randloze trend. De Chinese fabrikant was met zijn Mi Mix de eerste die met een telefoon zonder schermranden kwam.

En waar dat design voorheen voorbehouden was aan de relatief dure Mix-lijn, werd een paar maanden geleden opeens de Redmi 5 Plus geintroduceerd. Het scherm is groot en neemt dus bijna de hele voorkant van het toestel in. Verder is dit een prima mid-range smartphone met een redelijk snelle processor en 3 GB aan werkgeheugen. Alleen de camera laat wat te wensen over. Voor ongeveer 140 euro uit China te importeren.

2. Doogee Mix 2

Doogee heeft met zijn Doogee Mix 2 in ieder geval qua naam even bij concurrent Xiaomi afgekeken. Met een aardige processor, een heel mooi design en dubbele camera’s aan de voor- en achterkant is dit zeker een toestel om te overwegen als je in de markt bent voor een goedkope randloze smartphone. Wederom is alleen de camera een wat zwakker punt. De Doogee Mix 2 kost je iets meer dan 200 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=4Cwc4qWcbzE

3. Elephone S8

Waar de andere fabrikanten bij hun naam afkijken bij Xiaomi, daar heeft Elephone de ogen gezet op Samsung met de Elephone S8. Maar deze smartphone is niet alleen een aanrader ‘omdat ‘ie er leuk uitziet’. De Elephone S8 heeft ook op andere vlakken genoeg te bieden.

Hij heeft een prima processor, 4 GB werkgeheugen, een mooi scherm met een erg hoge resolutie en een redelijk goede camera en vingerafdrukscanner. Natuurlijk is er op de markt beter te krijgen, maar voor 215 euro heb je met de Elephone S8 best een goede smartphone te pakken.

Veel scherm voor weinig: goedkope randloze telefoons
De Xiaomi Mi Mix 2. / Xiaomi

4. Xiaomi Mi Mix 2

Zoals gezegd is de ‘OG’ van het randloze design niet de Samsung Galaxy S8, maar de Xiaomi Mi Mix. Inmiddels is de opvolger van dat toestel ook een tijdje uit, de Mi Mix 2.

En hoewel hij met zijn 350 tot 500 euro (afhankelijk van hoeveel opslag- en werkgeheugen je wilt) aan de dure kant is, kun je voor deze prijs ook echt iets moois verwachten. Een razendsnelle processor, 6 GB werkgeheugen, een mooie, ceramische achterkant, een vliegensvlugge vingerafdrukscanner, goede camera’s. Dit toestel heeft het echt allemaal. Het is dan ook met afstand de beste smartphone die we hier besproken hebben, dus wat dat betreft is die relatief hoge prijs zo gek nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.