Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X’

De verkoop van de iPhone X gaat niet zo goed als Apple gehoopt had. Dat is natuurlijk vervelend voor Apple, maar zij lijken niet met het grootste probleem opgezadeld te zitten. Vooral de grote concurrent Samsung zou last gaan krijgen van de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X.

Een van de redenen dat de iPhone X zo duur is (in Nederland 1159 euro), is naar verluidt dat Samsung de beeldschermen maakt voor de topsmartphone van Apple. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk de enige die op een grote schaal zogenaamde OLED-panelen, waar de iPhone X gebruik van maakt, kan produceren. Daarom kan zij een exorbitant hoge prijs vragen.

Terugschroeven

Maar nu heeft Apple door de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X besloten de productie terug te draaien. En omdat Samsung daar niet op gerekend zou hebben, blijft het bedrijf volgens Nikkei met een enorm overschot aan OLED-beeldschermen zitten.

Samsung is daarom op zoek naar andere klanten, maar daarbij zou het zijn prijs weleens moeten kunnen verlagen. De concurrentiestrijd op de OLED-markt wordt namelijk een stuk heviger. Het tevens Zuid-Koreaanse LG zou inmiddels meer productie kunnen draaien en ook vanuit China is volgens het eerdergenoemde medium de nodige concurrentie ontstaan.

Ook Japan Display, dat in het verleden veel samenwerkte met Apple, richt zich sinds augustus van vorig jaar op de productie van OLED-schermen. Het bedrijf uit Japan wil naar eigen zeggen in 2019 de massaproductie van OLED-displays beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.