Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 14 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe…

De nieuwe Apple HomePod is sinds 9 februari uit in de Verenigde Staten en zoals we gewend zijn van Apple is de speaker niet bepaald goedkoop. Voor een van de AI-speakers van Apple leg je in Amerika 349 dollar neer. En ook als de speaker kapot gaat en je hem wilt laten repareren, ben je niet bepaald goedkoop uit.

Apple heeft bekendgemaakt dat de kosten voor het repareren van een mankement dat niet onder de garantie valt 279 dollar bedragen: maar 20 procent minder dan de prijs van een nieuwe speaker. Bovendien moet je nog 20 dollar betalen voor het opsturen van de kapotte HomePod. 299 dollar in totaal, dus.

Verschillende reparaties

Overigens verschillen de kosten per reparatie wel. Voor een kapotte kabel betaal je bijvoorbeeld 29 dollar. Dat is nog steeds flink aan de prijs voor een kabel, maar beter te rechtvaardigen als je kat in een gekke bui de kabel heeft kapotgeknaagd.

Natuurlijk gebeuren er in het ene huishouden meer ongelukken dan in het andere. Bovendien is een speaker een object dat op een vaste plaats staat, waardoor een val bij de HomePod een stuk minder waarschijnlijk is dan bij een iPhone. Toch lijkt het aanschaffen van AppleCare in dit geval het overwegen waard: met de extra garantie van Apple kost de reparatie nog maximaal 78 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.