Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe...
Likeability of 5

Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe...

Een Apple HomePod kost van zichzelf al wat, maar ook de reparatiekosten blijken niet mals. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

14 FEB 2018

De nieuwe Apple HomePod is sinds 9 februari uit in de Verenigde Staten en zoals we gewend zijn van Apple is de speaker niet bepaald goedkoop. Voor een van de AI-speakers van Apple leg je in Amerika 349 dollar neer. En ook als de speaker kapot gaat en je hem wilt laten repareren, ben je niet bepaald goedkoop uit.

Apple heeft bekendgemaakt dat de kosten voor het repareren van een mankement dat niet onder de garantie valt 279 dollar bedragen: maar 20 procent minder dan de prijs van een nieuwe speaker. Bovendien moet je nog 20 dollar betalen voor het opsturen van de kapotte HomePod. 299 dollar in totaal, dus.

Verschillende reparaties

Overigens verschillen de kosten per reparatie wel. Voor een kapotte kabel betaal je bijvoorbeeld 29 dollar. Dat is nog steeds flink aan de prijs voor een kabel, maar beter te rechtvaardigen als je kat in een gekke bui de kabel heeft kapotgeknaagd.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Natuurlijk gebeuren er in het ene huishouden meer ongelukken dan in het andere. Bovendien is een speaker een object dat op een vaste plaats staat, waardoor een val bij de HomePod een stuk minder waarschijnlijk is dan bij een iPhone. Toch lijkt het aanschaffen van AppleCare in dit geval het overwegen waard: met de extra garantie van Apple kost de reparatie nog maximaal 78 dollar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_4054f63920a2e3ddd3368e49fc83b437e4cfa71c_avatar

Views

500+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Bril-jant! Alle info op je neus

Foto van 'Anke Horstman'

VANDAAG, 04:59

Weet je nog? In 2012 waren we super enthousiast over de introductie van Google Glasses. Een slimme bril waarmee je interactief met je omgeving omgaat. Voorbeeld: lopend langs een gebouw, zie je in het brillenglas wat de openingstijden zijn. Of je gaat naar zee en Glasses toont wat de weersvoorspelling is. Ideaal toch? Alleen... niemand die met het ding rondloopt... Hoe kan dat?

Google Glasses

Super zonde, maar Google Glasses is nooit officieel voor consumenten uitgebracht. Er zijn wel wat bedrijven die gebruik maken van het slimme brilletje en voor demonstraties wordt het als gimmick ingezet. Maar verder dan dat... nope. Komt het door de relatief hoge verkoopprijs, de korte batterijduur of waren wij er als gebruiker gewoon nog niet klaar voor? In 2012 zag ons tech leventje er wel iets anders uit dan nu en was het misschien lastig te bevatten wat voor meerwaarde Google Glasses voor ons zou hebben.

Alternatieve smart glasses

Inmiddels zijn we 6 jaar later en is er veel verbeterd in tech-land. VR en AR zijn nu dagelijkse kost en Mixed Reality komt steeds dichterbij. Dus geef de slimme bril nog niet op.

Inmiddels zijn er steeds meer opties waar ook consumenten blij van worden:

Intel Vaunt

Een behoorlijk stijlvolle en slimme bril is de Intel Vaunt. Deze bril ziet er normaal uit, maar werkt futuristischer dan Google Glasses, namelijk: Vaunt projecteert de beelden op je netvlies. In je oog dus! Als je de bril op hebt, lijken de beelden op het glas te worden geprojecteerd, maar zo zit het dus niet. Optisch bedrog in een mooi design dus ;-) Eind dit jaar zouden de eerste gebruikers ermee aan de slag kunnen gaan.

Samsung Gear Glasses

Volgens SamMobile.com brengt Samsung de Gear Glasses uit. Het is niet duidelijk op wat voor termijn dit zal zijn, maar het nieuwe icoon en de tig patenten die zijn aangevraagd, lijken op de komst van een nieuw soort Samsung device te wijzen. Een introductie tijdens ’s werelds grootste mobile congress lijkt nog iets te vroeg, maar wie weet wat we dit jaar nog mogen verwachten...

Apple Glasses

Er gaan zelfs geruchten op de Apple haar eigen slimme bril op de markt zal brengen. Een aantal patenten die zijn ingediend, blijken aanleiding voor het rumoer. Heel gek zou het in ieder geval niet zijn, want CEO Tim Cook heeft zich al eerder positief uitgelaten over Augmented Reality en de mogelijkheden ervan. Er zit een redelijke kans in dat we ook van Apple een leuk brilletje mogen verwachten!

Over TechGirl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


like
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

100+

Likeability of 3

Je iPhone crasht als je deze letter typt

Foto van 'Ingelise de Vries'

16 FEB 2018

Het gaat niet zo soepel op de burelen van Apple Inc. Mensen met iOS 11.2.5 zijn alweer getroffen door een bug. Een flinke ook: als je een bepaald karakter uit de Indiase taal Telugu toegestuurd krijgt, worden al je berichten geblokkeerd. Ook heb je geen toegang meer tot apps als Messenger, Facebook, Whatsapp, Gmail en Outlook for iOS.

Het Italiaanse blog Mobile World ontdekte de bug. In een filmpje laten ze een goed werkende iPhone zien. Wanneer ze het teken naar de iPhone sturen, sluit de berichten-app af en herstart de telefoon zichzelf.

Eigen test

The Verge besloot de ontdekking te verifiëren en testte een aantal apparaten van Apple. Ook zij kwamen op dezelfde resultaten uit. Ook Safari en Messages op MacOS hebben last van de bug. Het techblog laat weten dat Apple probeert de bug op te lossen voordat iOS 11.3 wordt gereleased. Dat staat op de planning voor de lente van dit jaar.

Wanneer het Indiase karakter wordt ontvangen door de telefoon, crast het Springboard van iOS. Berichten kunnen dan niet langer openen omdat de app steeds probeert om het karakter te laden, wat niet lukt.

Meerdere apps geïnfecteerd

De website heeft ook getest of meer apps last hebben van de bug. Facebook Messenger, Whatsapp, Gmail en Outlook for iOS worden ook geblokkeerd als het karakter wordt ontvangen. Voor Whatsapp is er een oplossing. Wanneer je via je desktop bent verbonden met Whatsapp, kun je het bericht via je browser verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat de software van Apple niet goed werkt bij bepaalde karakters. iOS 11.2.5 kwam uit om een zelfde soort probleem op te lossen. Eerder was er namelijk een bug waarbij een enkele link je hele scherm kon laten bevriezen. Die bug is gelukkig opgelost.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

900+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
FBI en CIA: Koop geen Huawei-telefoon
Likeability of 5

FBI en CIA: Koop geen Huawei-telefoon

De Huawei Mate 10, het huidige topmodel van Huawei. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

15 FEB 2018

De topmannen van zes Amerikaanse inlichtingendiensten, waaronder de NSA, de CIA en de FBI, raden consumenten af om telefoons van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE te gebruiken. Volgens hen kunnen de Chinese bedrijven daardoor te veel macht krijgen binnen de Verenigde Staten.

Chris Wray van de FBI zegt het riskant te vinden dat een bedrijf uit een land „dat niet dezelfde waarden deelt" macht krijgt binnen het telecommunicatienetwerk van de Amerikanen. „Dat zorgt ervoor dat het bedrijf de mogelijkheid heeft om het netwerk onder druk te zetten en er controle over uit te oefenen", wordt Wray geciteerd door CNBC.

Huawei wil voet aan de grond in VS

Huawei wil al langer een voet aan de grond krijgen in de VS, maar door dergelijke waarschuwingen heeft het Chinese bedrijf daar moeite mee. Het bedrijf zegt zelf dat een Huawei-apparaat niet riskanter is dan dat van elke andere ICT-verkoper.

Desondanks besluiten veel Amerikaanse providers, die het leeuwendeel van de smartphones verkopen, om toch niet in zee te gaan met Huawei. Eerder leek de fabrikant een deal te hebben met AT&T, maar de Amerikaanse provider zag later toch af van de deal. Volgens geruchten kwam dat door druk van de overheid.

Het leidt tot veel ergernis bij de directeur van Huawei, Richard Yu. Tijdens de techbeurs CES van afgelopen maand uitte hij nog zijn ongenoegen over de situatie: „Het is een groot verlies voor ons en voor de providers, maar vooral voor de consumenten, want die hebben niet de beste keuze."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

700+

Likeability of 6

Stop met rozen, kom met passie

Foto van 'Anke Horstman'

13 FEB 2018

Wat doe jij met Valentijnsdag? Je kunt een standaard bosje rozen geven of samen uit eten gaan… Maar wil je juist met wat extra passie komen? Check dan of onderstaande gadgets iets voor jullie zijn!

Spanning in de slaapkamer

Het gebeurt in de beste relaties: de sleur komt er geleidelijk een beetje in. Wil je de spanning herintroduceren in de slaapkamer? Denk dan eens aan de Electro Shock Luv Gloves. Op het moment dat je partner wat tam reageert, kun je met een lichte aanraking van deze handschoenen de energie terug toveren. Op willekeurige plekken op het lichaam te gebruiken: bedenk jij maar wat je daar allemaal mee kunt.  Prijs? Vanaf 29,50 dollar heb je jullie eigen setje.

Geef eens een beetje extra

Voor als het even is weggezakt: sinds september kun je Crescendo aanschaffen. Het ergonomisch ontworpen speeltje is flexibel naar het lichaam van de gebruiker te vormen. Met de bijbehorende app zijn talloze vibratiepatronen te downloaden voor een gepersonaliseerde genotservaring. Voor Valentijn kies je vast voor een speciaal liefdesnummertje ;-)

100% met elkaar geconnect

Helaas is niet iedereen bij elkaar op Valentijnsdag, door ziekte, studeren of werk in het buitenland. Maar wat dan? Gelukkig bestaan er steeds meer slaapkamer gadgets die je door je partner of met je partner kunt gebruiken… op afstand. Hoe zit dat?

Hush Plug

De Hush Plug kan gebruikt worden door solisten, maar is nog veel interessanter voor lange afstandsrelaties. Wel even afspreken dat je dat ding in doet natuurlijk, maar laat je vervolgens lekker verrassen door het ritme van je partner!

Hush Plug

PornHub

PornHub doet tegenwoordig meer dan filmpjes alleen en zit nu ook in de hardware. Hun toys voor mannen en vrouwen kunnen romantisch met elkaar geconnect worden via de speciale Feel Connect app. En dat is fijn voor alle geliefdes die elkaar moeten missen met Valentijnsdag, want zo kunnen ze toch met elkaar spelen op afstand. Romantisch!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


likelol
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avataruser_25c7e25f306fc31547370e43b2f15db4352c1d9e_avatar

Views

800+

Likeability of 6

App helpt Alzheimerpatiënten geliefden herkennen

Timeless. Foto: Emma Yang

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 FEB 2018

Alzheimerpatiënten hebben vaak moeite de mensen om zich heen te herkennen. Een partner, kinderen, allemaal worden ze langzaam uit het geheugen gewist. En hoe kan je dat vandaag de dag beter oplossen dan met een app?

De app Timeless herkent gezichten, helpt patiënten hun dagelijkse activiteiten onthouden en je hebt er uiteraard geen wachtwoord voor nodig. Dit allemaal werd bedacht en gebouwd door een 14-jarige. De scholier Emma Yang zag hoe haar oma achteruit ging door Alzheimer en wist dat zij hier met haar computervaardigheden iets aan kon doen. De jonge dame is namelijk goed in coderen en kan zo apps bouwen.

Persoonlijk verhaal

„Toen ik ongeveer acht jaar oud was, vergat mijn oma mijn verjaardag", vertelt oprichtster Emma. Maar de familie van de vrouw dacht dat ze gewoon een beetje vergeetachtig was. Helaas bleek niets minder waar en ging Emma's oma snel achteruit. Ze wist zelfs niet meer hoe ze de televisie aan moest zetten. Maar, zoals de sterke tiener uitlegt, haar oma is niet alleen.

Ongeveer vijftig miljoen mensen wereldwijd lijden op dit moment aan Alzheimer. Naar verwachting zullen dit in 2050 maar liefst 130 miljoen mensen zijn. Rond haar elfde ontwikkelde de slimmerik een interesse voor hoe technologie de mensheid zou kunnen helpen. Uit die interesse groeide Timeless: de app die het al deze mensen mogelijk een stuk makkelijker gaat maken.

Onderzoek

„Omdat Alzeheimer niet te genezen is, moeten we patiënten helpen zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven te behouden", vertelt Emma. „Onderzoek wijst uit dat het stimuleren van het geheugen en sociale activiteiten de afbraak van het geheugen kun verlangzamen, vooral door het gebruik van een mobiel apparaat waarop je naar foto's kunt kijken."

Eén plus één werden bij Emma snel twee en dit vormde de motivatie om Timeless te maken. De meest simpele app om je activiteiten te onthouden, in contact te blijven met vrienden en familie en mensen om je heen te herkennen. In de toekomst zal er ook een optie komen om muziek te luisteren en kun je Timeless in jouw eigen taal krijgen. Nu is Emma vooral nog aan het bouwen en zamelt ze geld in om haar project werkelijkheid te maken. Eén belangrijke fan heeft ze in ieder geval al:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_5653dd22bd7dcdf6d16e800169fff0f1b2a44a4c_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Dit zijn vijf van de beste budgetsmartphones
Likeability of 5

Dit zijn 5 van de beste budgetsmartphones

Is het tijd om je smartphone te vervangen? Dit zijn vijf goede telefoons waar je geen hoge prijs voor hoeft te betalen. / Spllitshire

Foto van 'Imre Himmelbauer'

11 FEB 2018

De tijden dat een goede smartphone meer dan 500 euro kostte, zijn allang voorbij. Inmiddels kun je ook gewoon een prima telefoon kopen voor een bedrag rond de 200 euro. In deze lijst vind je vijf van die telefoons die je een prima ervaring geven, zonder dat je een kies wordt uitgetrokken.

Dit zijn vijf van de beste budgetsmartphones

De Wileyfox Swift 2X. / Wileyfox

Wileyfox Swift 2X

We beginnen met een toestel van de relatief jonge fabrikant Wileyfox. Deze producent wil naar eigen zeggen goede toestellen voor weinig geld maken en dat lukt tot nu toe goed. Ook de Wileyfox Swift 2X is een telefoon die veel waar voor zijn geld levert. De smartphone heeft een 5,2 inch groot Full HD-scherm, een razendsnelle vingerafdrukscanner en een degelijk en stevig ontwerp. De Snapdragon 430-processor is wat traag, maar door het systeem dat de toestellen van Wileyfox draait, werkt de Swift 2X toch relatief vlot. Deze Wileyfox werd een tijd geleden in de markt gezet voor meer dan 250 euro, maar inmiddels is de prijs tot onder de 200 euro gezakt. Een prima koop dus!

Dit zijn vijf van de beste budgetsmartphones

De Motorola Moto G5S Plus. / Motorola

Motorola Moto G5S Plus

Wat heeft de Motorola Moto G5S Plus eigenlijk niet? De camera is verrassend goed, het toestel werkt snel en heeft 4GB aan werkgeheugen, je komt met de batterij makkelijk de dag door en het scherm ziet er prima uit. Goed, het is niet de mooiste smartphone aller tijden, maar hij is stevig en ligt lekker in de hand. Ook het updatebeleid van moederbedrijf Lenovo is, in ieder geval bij de Motorola-smartphones, vaak in orde. Daarvoor betaal je ongeveer 250 euro. Wie weinig wil inleveren op kwaliteit zonder te veel te betalen, moet dus bij de Moto G5S Plus zijn.

Dit zijn vijf van de beste budgetsmartphones

De Xiaomi Mi A1. / Xiaomi

Xiaomi Mi A1

Daar hebben we de naam Xiaomi weer. De Chinese fabrikant staat bekend om zijn scherp geprijsde telefoons en de Xiaomi Mi A1 past goed in dat rijtje. Wat echter extra mooi is aan deze smartphone, is dat hij opgenomen is in het Android One-programma. Eerder waren Xiaomi-telefoons uitgerust met het zogenaamde MIUI. Dat is een typisch Chinees besturingssysteem: druk, veel felle kleuren en een ware batterijslurper. Maar de smartphones in het Android One-programma draaien het zogenaamde ‘stock Android’: Android zoals Google het uitgeeft. Daardoor lever je in op een aantal functies, maar dat zorgt ook voor een rustigere interface, een langere batterijduur en razendsnelle updates, waardoor je smartphone net een stukje veiliger is. Het enige waar je bij deze smartphone echt op inlevert, is de camera: die is vrij matig. Mocht je echter niet zo veel om de camera geven, dan is deze telefoon van harte aan te raden: je betaalt er iets meer dan 200 euro voor.

Dit zijn vijf van de beste budgetsmartphones

De Honor 6X. / Honor

Honor 6X

De Honor 6X is inmiddels een wat ouder toestel, maar nog steeds de moeite waard. Met een Full HD-scherm, een goede vingerafdrukscanner, een aardige dubbele achtercamera en een snelle processor heeft hij eigenlijk alles wat je tegenwoordig van een goede telefoon mag verwachten. Het enige waar je voor moet waken bij deze telefoon is updates. Moederbedrijf Huawei houdt zich namelijk over het algemeen vrij weinig bezig met het updaten van toestellen: topmodellen krijgen meestal maar één jaar support en budgettelefoons zijn vaak nog slechter af. De update naar de nieuwste Androidversie hoef je waarschijnlijk ook niet meer te verwachten. Als je daarmee kunt leven, dan heb je met de Honor 6X een prima smartphone voor minder dan 200 euro.

Dit zijn vijf van de beste budgetsmartphones

De Nokia 5. / Nokia

Nokia 5

Sinds de overname van HMD Global lijkt Nokia weer terug. De Nokia 5 is een van de telefoons die onder de nieuwe eigenaar is gemaakt en in het budgetsegment is deze smartphone een prima keuze. Met een stevig ontwerp, een goede batterij en een redelijk snelle werking kun je met deze smartphone prima uit de voeten. Op het gebied van updatebeleid heeft Nokia nog niet echt de tijd gehad om een reputatie op te bouwen, maar het begin ziet er veelbelovend uit. Waar lever je dan op in bij de Nokia 5? De camera is vrij matig en het scherm heeft ‘slechts’ een HD-resolutie, terwijl Full HD toch meer en meer de standaard wordt. Toch blijft de Nokia 5 een interessante telefoon voor de circa 180 euro die je ervoor betaalt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovelol
user_4054f63920a2e3ddd3368e49fc83b437e4cfa71c_avataruser_547131fde8aa6dc282bfcc6423b09371e3dedcf9_avataruser_5bf90eedac2fff1c80704d7d98adf2dd6c8825f9_avatar

+1


Views

600+

Facebook gaat 'afkeurknop' testen
Likeability of 5

Facebook test nieuwe functie: de 'afkeurknop'

Facebook wil gebruikers een makkelijke manier geven om aan te geven dat zij een comment ongepast vinden. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

9 FEB 2018

Facebook heeft tot nu toe gebruikers nog niet de optie gegeven om te laten zien dat ze iets niet leuk vinden. Daar lijkt echter snel verandering in te komen. Facebook test momenteel namelijk een afkeurknop, waarmee mensen kunnen aangeven dat zij een comment ongepast vinden.

Geen dislike-knop

De knop is, zo benadrukt Facebook, geen dislike-knop. Een woordvoerder van het sociale medium vertelt tegenover TechCrunch dat het bedoeld is om gebruikers een makkelijke manier te geven om vervelende reacties te melden.

„We testen geen dislike-knop. We verkennen een functie die gebruikers de mogelijkheid geeft om ons feedback op reacties te geven op posts op openbare pagina's. De test loopt nog en de knop is alleen beschikbaar voor een klein aantal mensen in de Verenigde Staten", aldus de woordvoerder.

Beledigend, onbeleefd, irrelevant

Als je op de knop drukt, verbergt Facebook de comment automatisch voor jou. Daarnaast kun je nog extra feedback geven over waarom de reactie een downvote zou verdienen. Daarbij kan je aangeven dat je de reactie beledigend, onbeleefd of irrelevant vond.

Op de tweets hieronder is te zien hoe de knop eruitziet wat er gebeurt als je de knop aanklikt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likewow
user_a699c1fb6fe337e8b6cccd8808cbf704be05a705_avataruser_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Views

300+