Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 1 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Facebook dagelijks 50 miljoen uur minder gebruikt

Mensen zullen minder tijd op Facebook doorbrengen, maar de tijd die ze er doorbrengen zal waardevoller zijn. Dat was de strekking van oprichter Mark Zuckerberg’s boodschap, toen hij onlangs de veranderingen in de tijdlijn van Facebook aankondigde.

Of dat tweede zo is, dat moet nog blijken, maar wat punt een van zijn voorspelling betreft, lijkt het aardig uit te komen. Sinds de wijzigingen zou er wereldwijd dagelijks zo’n 50 miljoen uur minder gebruik gemaakt worden van het sociale medium, zo blijkt uit de eerste analyses.

Moeilijk jaar

Dit maakte de CEO bekend tijdens de onthulling van de jaarcijfers van 2017 van het bedrijf. Over het voorbije jaar zegt Zuckerberg dat het een goed maar moeilijk jaar is geweest. Met moeilijk doelt hij vooral op de vele kritiek die er kwam over de mogelijk rol van de Russen en hun nepnieuws gedurende de Amerikaanse verkiezingsstrijd.

Financieel ging het Facebook echter voor de wind, want de omzet steeg met dertien miljard dollar tot een totaal van 40,6 miljard dollar. Dat is een groei van bijna 50 procent! De nettowinst groeide zelfs met meer dan 50 procent tot 15,6 miljard dollar.

2,13 miljard gebruikers

Ook wat maandelijkse gebruikers betreft was er wereldwijd een behoorlijke stijging te zien van 14 procent tot 2,13 miljard. Daarmee zou 28 procent van de totale wereldbevolking maandelijks gebruik maken van Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.