Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 23 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple brengt waterdichte draadloze oortjes uit’

Het lijkt erop dat Apple niet alleen zijn telefoons en laptops, maar ook zijn nieuwe AirPods regelmatig van updates wil voorzien. Het Amerikaanse megabedrijf zou namelijk plannen hebben om waterdichte AirPods uit te brengen.

De AirPods zijn oortjes die via Bluetooth verbinding maken met je smartphone en geen enkele draad hebben. De eerste versie kwam eind vorig jaar uit en nu wil Apple volgens Bloomberg een nieuwe, geüpdatete versie uitrollen.

Waterdicht

Die oortjes moeten dan op verschillende vlakken een grote verbetering zijn ten opzichte van de huidige headphones. Het eerste punt is zoals gezegd dat ze waterdicht zijn. Daarnaast moet het makkelijker worden om Siri te gebruiken.

Bij de nieuwe AirPods wil Apple naar verluidt dat je de mogelijkheid hebt om Siri op te roepen door „Hey Siri” te zeggen. Zo gebeurt dat ook als je geen oortjes hebt aangesloten, maar als je de huidige AirPods gebruikt, kun je Siri alleen oproepen met een knopje op de oortjes.

De nieuwe draadloze oortjes van Apple moeten volgend jaar uitkomen. Of ze de huidige AirPods ook zullen vervangen, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.