Tech&Gadgets

Likeability of 5

Na de Super Nintendo komt ook de Game Boy terug

Welk spel wil jij weer spelen?/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

12 JAN 2018

Na de Super Nintendo wordt ook de Game Boy in een nieuw jasje gestoken. Op CES presenteerde Hyperkin de Ultra Game Boy en daarop zullen we veel van de spellen, die we nog kennen van vroeger verschijnen. Hij zal om en bij de 85 euro gaan kosten.

Weer Pokémon?

Dat zal dus waarschijnlijk betekenen dat Pokémon terugkeert. Dat er een grote markt voor dat spel is, bleek anderhalf jaar geleden wel, toen de mobiele game Pokémon GO werd gelanceerd en direct alle records verbrak.

Daarnaast keren sowieso deze bekende spellen terug: Super Mario Land, Donkey Kong Country of Kirby. In principe zou de console in staat moeten zijn om de onder Nintendo alle 1.049 uitgebrachte games te draaien, maar dan moet je wel de disks van vroeger nog ergens op zolder hebben liggen.

Moderne look

De Ultra Game Boy gaat er qua vorm en indeling nagenoeg hetzelfde uitzien, maar is wel wat moderner aangekleed. De felgekleurde plastieken ijskast is vervangen door aluminium grijs, waardoor hij perfect aansluit bij de devices van nu.

Naast de looks zijn ook de kwaliteiten iets verbeterd, zo wordt er nu gebruik gemaakt van een lcd-scherm. De batterij is oplaadbaar via een usb-poort en gaat tijdens het gamen nog zo'n zes uur mee.

Bijna dertig jaar oud

De Game Boy zag 1989 het levenslicht in Japan en veroverde in de jaren negentig al snel de rest van de wereld. Uiteindelijk verdween de populaire console in 2003 uit de schappen.


like
user_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Views

600+

Het rietje van de toekomst zuivert zelf vies water

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Als rietjes dezer dagen in het nieuws komen, dan is het vaak niet positief. Veel mensen zien graag dat de plastieken buisjes uit productie worden genomen. Maar een herbruikbare rietje van de toekomst kan levens redden.

Zuiveringssysteem

Het gaat om de zogenaamde Lifestraw. Deze uitvinding is een rietje met een ingebouwd zuiveringssysteem. Hierdoor kan je water uit riviertjes drinken, zonder dat je kans loopt op rare ziektes.


Views

1k+

3D-printers maken huizen: Krijgen nu vormvrijheid

Screenshot YouTube

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 10:00

De huizen worden steeds duurder, vooral in de grote steden stijgen de prijzen razendsnel. Gelukkig is er een methode ontwikkeld, waarbij huizen binnen een dag kunnen worden gebouwd. De kosten? De goedkoopste worden tegenwoordig al geproduceerd voor nog geen 4.000 euro.

En de methode, die zal je nogal verrassen. De huizen worden namelijk niet in elkaar gezet door mensen handen, maar door een 3D-printer. Na Chinese, Belgische, Franse en Amerikaanse projecten is volgend jaar ook Eindhoven aan de beurt.


Views

300+

10 dingen die je met Instagram kan, maar niet wist

Illustratieve afbeelding van de app. Bron: ANP foto. Gifjes: Giphy.

Foto van 'Cerise van Vliet'

13 DEC 2015

Instagram wint steeds meer terrein als het gaat om populaire apps, maar haal je alles eruit wat erin zit? Spoiler: waarschijnlijk niet. Je kan namelijk veel meer met de app dan je denkt. Hier tien dingen die de moeite waard zijn, maar je waarschijnlijk niet kende.

1. Orden je filters

Iedereen die foto's plaatst met de hashtag nofilter is natuurlijk super tof, maar voor iedereen die wel filters gebruikt: je kan ze in jouw favoriete volgorde zetten. Super handig, hoef je niet meer helemaal te scrollen naar die ene filter die je ogen altijd zo lekker laat uitkomen. Dit doe je door bij de filters helemaal naar het eind te scrollen en daar op 'beheren' te drukken. Nu kan je de filters ordenen, it's magic.


Views

12k+

Dit betekent de mysterieuze zandloper van Snapchat

Bron: Colourbox

Foto van 'Cerise van Vliet'

3 APR 2016

Na de nieuwe update van Snapchat verschijnen er plotseling zandlopertjes achter de namen van verschillende vrienden, maar waarom doet Snapchat dat?! En wat betekent het mysterieuze zandlopertje? Tijd voor antwoorden.


Views

5k+