Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Musk financiert project met verkoop vlammenwerper

Elon Musk kennen we voornamelijk van zijn ambitieuze raketplannen om Mars te bereiken, zijn zelfrijdende auto’s, hyperloops en zo nog wat uitvindingen die het wereldbeeld moeten gaan veranderen. Toch komt hij nu met een heuse vlammenwerper.

Boring Company

Het gaat om een product van zijn boorbedrijf Boring Company, waarmee hij ondergrondse tunnels graaft waar later dan de hyperloop doorheen moet kunnen. Maar daardoor maakt Boring Company vooralsnog alleen maar kosten.

Om toch was omzet te genereren, werden er in 2017 al petjes verkocht, maar nu gaat Musk een stapje verder. Goedkoop zijn ze niet, want je moet er 500 dollar (zo’n 400 euro) voor betalen.

Er wordt overigens gespeculeerd dat het om een 1-aprilgrap van Musk gaat. De vlammenwerpers kunnen namelijk pas in de lente geleverd worden, zo vertelt de website.

4 miljoen

Toch lijken velen dat niet te geloven, volgens The Verge heeft Musk alles bij elkaar al een omzet van vier miljoen dollar met de binnengekomen bestellingen. Dat zijn omgerekend dus 8.000 vlammenwerpers, zelf gaf Musk bij 7.000 voor het laatst een update. In totaal zijn er slechts 20.000 exemplaren beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.