Anke Horstman
Anke Horstman Tech 23 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Daten tot je batterij crasht

Je kent vast de struggle van het online daten wel. Heb je net de zoveelste ‘pannenkoek’ op Tinder afgewezen, kom je eindelijk ‘de ware’ tegen. Maar shit. Tinder slurpt je telefoon leeg en voordat je jouw openingszin eruit gooide, gaat je scherm op zwart. Damn! Beter had je de ‘Die with me’ app al eens gedownload. Die maakt jouw stervende telefoon tot een soort nieuw date-plezier.

Samen sterven

‘Die with me’ is een super zuinige app voor Android en iOS smartphones en wordt pas geactiveerd wanneer jouw smartphone 5% batterij over heeft, of minder. Je komt in een chatroom terecht met andere lotgenoten wiens slimme telefoon het niet lang meer zal uitzingen. Tot hij weer wordt opgeladen natuurlijk.

Je hoeft alleen een nickname op te geven en hop, gaan met die banaan. Lekker klagen over je stervende device. Of misschien vertel je liever een goede mop ofzo. Lees terug wat andere gebruikers voor jou ooit zeiden in de app. Of probeer nog af te spreken met een lotgenoot bij jou in de buurt. Maar wees snel… want bij 0% is het ook echt over en uit.

De crux?

“Die together in a chatroom on your way to offline peace”, zo zeggen de app creators Dries Depoorter en David Surprenant. Alhoewel de app werd bedacht als dating spot, is het nu meer om de pijn te verlichten en om vrienden te vinden die zich in dezelfde stresssituatie bevinden. Om berusting te vinden in het feit dat jouw telefoon het elk moment kan gaan begeven, in plaats van dat je iedere willekeurige passant maar aangrijpt die toevallig met een powerbank voorbij loopt. Gedeelde smart is halve smart, zeg maar. Alhoewel je in dat soort situaties natuurlijk ook de leukste mensen kunt tegenkomen!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.