Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Messenger Kids: Facebook wil ook de jongsten binden

Facebook is enorm groot, maar er is een groep die het social medium tot dusver nog niet heeft aangeboord: de kinderen tot dertien jaar. Maar daar gaat verandering in komen. Het bedrijf wil nu ook de jongsten op aarde aan zich zien te binden.

Preview

In de Verenigde Staten wordt maandag een preview gelanceerd van de Messenger Kids-functie op mobiele iOS-apparaten. Facebook benadrukt dat deze functie ontwikkeld is in samenspraak met zowel ouders als kinderen.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156809740161729/

Een van de belangrijke eisen van de ouders is ongetwijfeld geweest, dat hun kinderen niet zomaar te bespioneren zijn. De Kids-accounts zijn dan ook niet via de gebruikelijke zoekfuncties van Facebook terug te vinden.

Volledige controle

Verder hebben ouders binnen Messenger Kids de volledige controle over met wie hun kind praat. Kinderen kunnen namelijk alleen gesprekken aanknopen met anderen die door de ouders toegevoegd zijn. Ouders kunnen bovendien net zo makkelijk weer andere gesprekspartners verwijderen.

Kinderen zijn overigens wel direct in staat om anderen te blokkeren als ze bijvoorbeeld gepest worden. De ouders krijgen hier dan ook een melding van.

Snapchat

Verder lijken de mogelijkheden van Messenger Kids heel veel op die van Snapchat. Zo zijn er tal van leuke filters en andere opties om snel foto’s op te leuken en uit wisselen. Ook het houden van een groepvideochat behoort tot de mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.