Jarig Uber lanceert dit jaar nog fooifunctie

De Uber-app/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 DEC 2017

Een Uber-bestuurder die je een extra rondje om de kerk laat rijden? Of een die je megachagrijnig van A naar B brengt? De kans dat je dit mee gaat maken, wordt door het bedrijf ietsje kleiner gemaakt. Je kan de chauffeurs namelijk een fooi gaan geven.

1, 2 of 5 euro

Nog dit jaar wil de taxidienst een fooifunctie in Nederland toevoegen, zo maakt Uber Nederland maandag bekend op haar vijfde verjaardag. Na een ritje met de taxi krijg je de mogelijkheid om de chauffeur van een extraatje te voorzien. Standaard staan hierbij aangegeven de opties 1, 2 en 5 euro, maar je kan ook zelf een bedrag aangeven.

„Passagiers hebben laten weten dat zij graag de mogelijkheid willen hebben om de chauffeurs te belonen; daar hebben we gehoor aan gegeven", vertelt Thijs Emondts, General Manager Uber Nederland. „Deze nieuwe functionaliteit die dit jaar nog beschikbaar zal zijn, komt honderd procent ten goede aan de chauffeurs die gebruik maken van de app."

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

In eerste instantie gaat het alleen om de taxidiensten, maar Uber laat aan Metro weten dat fooi geven in de toekomst ook bij Uber Eats ingevoerd moet gaan worden. „Op termijn zal het ook mogelijk zijn voor koeriers om fooi te ontvangen via de Uber Eats-app, zij zullen hier bericht over krijgen zodra dit mogelijk wordt."

Elkaar raten

Op Uber is het geven van een rating al langer mogelijk. Hierbij gaat het niet alleen om de rating die jij geeft aan de bestuurder, maar de chauffeur kan ook zijn passagiers beoordelen indien ze zich ongepast gedragen tijdens het taxiritje.

Vijf jaar

Uber Nederland viert deze maandag haar vijfde verjaardag. Het werd aanvankelijk alleen in de Randstad gebruikt, maar sinds dit jaar is de functie ook in Eindhoven beschikbaar. In de voorbije jaren is het aantal chauffeurs verzevenvoudigd en het aantal gebruikers is al zestien keer zo groot.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

49

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
'Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X'

'Samsung dupe van slechte verkoopcijfers iPhone X'

De iPhone X verkoopt niet zo goed als verwacht en daar lijkt Samsung de dupe van te worden. / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

17 MIN

De verkoop van de iPhone X gaat niet zo goed als Apple gehoopt had. Dat is natuurlijk vervelend voor Apple, maar zij lijken niet met het grootste probleem opgezadeld te zitten. Vooral de grote concurrent Samsung zou last gaan krijgen van de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X.

Een van de redenen dat de iPhone X zo duur is (in Nederland 1159 euro), is naar verluidt dat Samsung de beeldschermen maakt voor de topsmartphone van Apple. De Zuid-Koreaanse fabrikant is namelijk de enige die op een grote schaal zogenaamde OLED-panelen, waar de iPhone X gebruik van maakt, kan produceren. Daarom kan zij een exorbitant hoge prijs vragen.

Terugschroeven

Maar nu heeft Apple door de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X besloten de productie terug te draaien. En omdat Samsung daar niet op gerekend zou hebben, blijft het bedrijf volgens Nikkei met een enorm overschot aan OLED-beeldschermen zitten.

Samsung is daarom op zoek naar andere klanten, maar daarbij zou het zijn prijs weleens moeten kunnen verlagen. De concurrentiestrijd op de OLED-markt wordt namelijk een stuk heviger. Het tevens Zuid-Koreaanse LG zou inmiddels meer productie kunnen draaien en ook vanuit China is volgens het eerdergenoemde medium de nodige concurrentie ontstaan.

Ook Japan Display, dat in het verleden veel samenwerkte met Apple, richt zich sinds augustus van vorig jaar op de productie van OLED-schermen. Het bedrijf uit Japan wil naar eigen zeggen in 2019 de massaproductie van OLED-displays beginnen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

13

Likeability of 5

Bril-jant! Alle info op je neus

Foto van 'Anke Horstman'

GISTEREN

Weet je nog? In 2012 waren we super enthousiast over de introductie van Google Glasses. Een slimme bril waarmee je interactief met je omgeving omgaat. Voorbeeld: lopend langs een gebouw, zie je in het brillenglas wat de openingstijden zijn. Of je gaat naar zee en Glasses toont wat de weersvoorspelling is. Ideaal toch? Alleen... niemand die met het ding rondloopt... Hoe kan dat?

Google Glasses

Super zonde, maar Google Glasses is nooit officieel voor consumenten uitgebracht. Er zijn wel wat bedrijven die gebruik maken van het slimme brilletje en voor demonstraties wordt het als gimmick ingezet. Maar verder dan dat... nope. Komt het door de relatief hoge verkoopprijs, de korte batterijduur of waren wij er als gebruiker gewoon nog niet klaar voor? In 2012 zag ons tech leventje er wel iets anders uit dan nu en was het misschien lastig te bevatten wat voor meerwaarde Google Glasses voor ons zou hebben.

Alternatieve smart glasses

Inmiddels zijn we 6 jaar later en is er veel verbeterd in tech-land. VR en AR zijn nu dagelijkse kost en Mixed Reality komt steeds dichterbij. Dus geef de slimme bril nog niet op.

Inmiddels zijn er steeds meer opties waar ook consumenten blij van worden:

Intel Vaunt

Een behoorlijk stijlvolle en slimme bril is de Intel Vaunt. Deze bril ziet er normaal uit, maar werkt futuristischer dan Google Glasses, namelijk: Vaunt projecteert de beelden op je netvlies. In je oog dus! Als je de bril op hebt, lijken de beelden op het glas te worden geprojecteerd, maar zo zit het dus niet. Optisch bedrog in een mooi design dus ;-) Eind dit jaar zouden de eerste gebruikers ermee aan de slag kunnen gaan.

Samsung Gear Glasses

Volgens SamMobile.com brengt Samsung de Gear Glasses uit. Het is niet duidelijk op wat voor termijn dit zal zijn, maar het nieuwe icoon en de tig patenten die zijn aangevraagd, lijken op de komst van een nieuw soort Samsung device te wijzen. Een introductie tijdens ’s werelds grootste mobile congress lijkt nog iets te vroeg, maar wie weet wat we dit jaar nog mogen verwachten...

Apple Glasses

Er gaan zelfs geruchten op de Apple haar eigen slimme bril op de markt zal brengen. Een aantal patenten die zijn ingediend, blijken aanleiding voor het rumoer. Heel gek zou het in ieder geval niet zijn, want CEO Tim Cook heeft zich al eerder positief uitgelaten over Augmented Reality en de mogelijkheden ervan. Er zit een redelijke kans in dat we ook van Apple een leuk brilletje mogen verwachten!

Over TechGirl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


like
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 3

Je iPhone crasht als je deze letter typt

Foto van 'Ingelise de Vries'

16 FEB 2018

Het gaat niet zo soepel op de burelen van Apple Inc. Mensen met iOS 11.2.5 zijn alweer getroffen door een bug. Een flinke ook: als je een bepaald karakter uit de Indiase taal Telugu toegestuurd krijgt, worden al je berichten geblokkeerd. Ook heb je geen toegang meer tot apps als Messenger, Facebook, Whatsapp, Gmail en Outlook for iOS.

Het Italiaanse blog Mobile World ontdekte de bug. In een filmpje laten ze een goed werkende iPhone zien. Wanneer ze het teken naar de iPhone sturen, sluit de berichten-app af en herstart de telefoon zichzelf.

Eigen test

The Verge besloot de ontdekking te verifiëren en testte een aantal apparaten van Apple. Ook zij kwamen op dezelfde resultaten uit. Ook Safari en Messages op MacOS hebben last van de bug. Het techblog laat weten dat Apple probeert de bug op te lossen voordat iOS 11.3 wordt gereleased. Dat staat op de planning voor de lente van dit jaar.

Wanneer het Indiase karakter wordt ontvangen door de telefoon, crast het Springboard van iOS. Berichten kunnen dan niet langer openen omdat de app steeds probeert om het karakter te laden, wat niet lukt.

Meerdere apps geïnfecteerd

De website heeft ook getest of meer apps last hebben van de bug. Facebook Messenger, Whatsapp, Gmail en Outlook for iOS worden ook geblokkeerd als het karakter wordt ontvangen. Voor Whatsapp is er een oplossing. Wanneer je via je desktop bent verbonden met Whatsapp, kun je het bericht via je browser verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat de software van Apple niet goed werkt bij bepaalde karakters. iOS 11.2.5 kwam uit om een zelfde soort probleem op te lossen. Eerder was er namelijk een bug waarbij een enkele link je hele scherm kon laten bevriezen. Die bug is gelukkig opgelost.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

FBI en CIA: Koop geen Huawei-telefoon
Likeability of 5

FBI en CIA: Koop geen Huawei-telefoon

De Huawei Mate 10, het huidige topmodel van Huawei. / Pixabay

Foto van 'Imre Himmelbauer'

15 FEB 2018

De topmannen van zes Amerikaanse inlichtingendiensten, waaronder de NSA, de CIA en de FBI, raden consumenten af om telefoons van de Chinese bedrijven Huawei en ZTE te gebruiken. Volgens hen kunnen de Chinese bedrijven daardoor te veel macht krijgen binnen de Verenigde Staten.

Chris Wray van de FBI zegt het riskant te vinden dat een bedrijf uit een land „dat niet dezelfde waarden deelt" macht krijgt binnen het telecommunicatienetwerk van de Amerikanen. „Dat zorgt ervoor dat het bedrijf de mogelijkheid heeft om het netwerk onder druk te zetten en er controle over uit te oefenen", wordt Wray geciteerd door CNBC.

Huawei wil voet aan de grond in VS

Huawei wil al langer een voet aan de grond krijgen in de VS, maar door dergelijke waarschuwingen heeft het Chinese bedrijf daar moeite mee. Het bedrijf zegt zelf dat een Huawei-apparaat niet riskanter is dan dat van elke andere ICT-verkoper.

Desondanks besluiten veel Amerikaanse providers, die het leeuwendeel van de smartphones verkopen, om toch niet in zee te gaan met Huawei. Eerder leek de fabrikant een deal te hebben met AT&T, maar de Amerikaanse provider zag later toch af van de deal. Volgens geruchten kwam dat door druk van de overheid.

Het leidt tot veel ergernis bij de directeur van Huawei, Richard Yu. Tijdens de techbeurs CES van afgelopen maand uitte hij nog zijn ongenoegen over de situatie: „Het is een groot verlies voor ons en voor de providers, maar vooral voor de consumenten, want die hebben niet de beste keuze."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


lol
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

800+

Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe...
Likeability of 5

Is je Apple HomePod kapot? Koop maar een nieuwe...

Een Apple HomePod kost van zichzelf al wat, maar ook de reparatiekosten blijken niet mals. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

14 FEB 2018

De nieuwe Apple HomePod is sinds 9 februari uit in de Verenigde Staten en zoals we gewend zijn van Apple is de speaker niet bepaald goedkoop. Voor een van de AI-speakers van Apple leg je in Amerika 349 dollar neer. En ook als de speaker kapot gaat en je hem wilt laten repareren, ben je niet bepaald goedkoop uit.

Apple heeft bekendgemaakt dat de kosten voor het repareren van een mankement dat niet onder de garantie valt 279 dollar bedragen: maar 20 procent minder dan de prijs van een nieuwe speaker. Bovendien moet je nog 20 dollar betalen voor het opsturen van de kapotte HomePod. 299 dollar in totaal, dus.

Verschillende reparaties

Overigens verschillen de kosten per reparatie wel. Voor een kapotte kabel betaal je bijvoorbeeld 29 dollar. Dat is nog steeds flink aan de prijs voor een kabel, maar beter te rechtvaardigen als je kat in een gekke bui de kabel heeft kapotgeknaagd.

Natuurlijk gebeuren er in het ene huishouden meer ongelukken dan in het andere. Bovendien is een speaker een object dat op een vaste plaats staat, waardoor een val bij de HomePod een stuk minder waarschijnlijk is dan bij een iPhone. Toch lijkt het aanschaffen van AppleCare in dit geval het overwegen waard: met de extra garantie van Apple kost de reparatie nog maximaal 78 dollar.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_4054f63920a2e3ddd3368e49fc83b437e4cfa71c_avatar

Views

500+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Stop met rozen, kom met passie

Foto van 'Anke Horstman'

13 FEB 2018

Wat doe jij met Valentijnsdag? Je kunt een standaard bosje rozen geven of samen uit eten gaan… Maar wil je juist met wat extra passie komen? Check dan of onderstaande gadgets iets voor jullie zijn!

Spanning in de slaapkamer

Het gebeurt in de beste relaties: de sleur komt er geleidelijk een beetje in. Wil je de spanning herintroduceren in de slaapkamer? Denk dan eens aan de Electro Shock Luv Gloves. Op het moment dat je partner wat tam reageert, kun je met een lichte aanraking van deze handschoenen de energie terug toveren. Op willekeurige plekken op het lichaam te gebruiken: bedenk jij maar wat je daar allemaal mee kunt.  Prijs? Vanaf 29,50 dollar heb je jullie eigen setje.

Geef eens een beetje extra

Voor als het even is weggezakt: sinds september kun je Crescendo aanschaffen. Het ergonomisch ontworpen speeltje is flexibel naar het lichaam van de gebruiker te vormen. Met de bijbehorende app zijn talloze vibratiepatronen te downloaden voor een gepersonaliseerde genotservaring. Voor Valentijn kies je vast voor een speciaal liefdesnummertje ;-)

100% met elkaar geconnect

Helaas is niet iedereen bij elkaar op Valentijnsdag, door ziekte, studeren of werk in het buitenland. Maar wat dan? Gelukkig bestaan er steeds meer slaapkamer gadgets die je door je partner of met je partner kunt gebruiken… op afstand. Hoe zit dat?

Hush Plug

De Hush Plug kan gebruikt worden door solisten, maar is nog veel interessanter voor lange afstandsrelaties. Wel even afspreken dat je dat ding in doet natuurlijk, maar laat je vervolgens lekker verrassen door het ritme van je partner!

Hush Plug

PornHub

PornHub doet tegenwoordig meer dan filmpjes alleen en zit nu ook in de hardware. Hun toys voor mannen en vrouwen kunnen romantisch met elkaar geconnect worden via de speciale Feel Connect app. En dat is fijn voor alle geliefdes die elkaar moeten missen met Valentijnsdag, want zo kunnen ze toch met elkaar spelen op afstand. Romantisch!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl


likelol
user_bb7eca804598a35db9118cc282c6ffd6cf1c3eb7_avataruser_25c7e25f306fc31547370e43b2f15db4352c1d9e_avatar

Views

800+

Likeability of 6

App helpt Alzheimerpatiënten geliefden herkennen

Timeless. Foto: Emma Yang

Foto van 'Cerise van Vliet'

12 FEB 2018

Alzheimerpatiënten hebben vaak moeite de mensen om zich heen te herkennen. Een partner, kinderen, allemaal worden ze langzaam uit het geheugen gewist. En hoe kan je dat vandaag de dag beter oplossen dan met een app?

De app Timeless herkent gezichten, helpt patiënten hun dagelijkse activiteiten onthouden en je hebt er uiteraard geen wachtwoord voor nodig. Dit allemaal werd bedacht en gebouwd door een 14-jarige. De scholier Emma Yang zag hoe haar oma achteruit ging door Alzheimer en wist dat zij hier met haar computervaardigheden iets aan kon doen. De jonge dame is namelijk goed in coderen en kan zo apps bouwen.

Persoonlijk verhaal

„Toen ik ongeveer acht jaar oud was, vergat mijn oma mijn verjaardag", vertelt oprichtster Emma. Maar de familie van de vrouw dacht dat ze gewoon een beetje vergeetachtig was. Helaas bleek niets minder waar en ging Emma's oma snel achteruit. Ze wist zelfs niet meer hoe ze de televisie aan moest zetten. Maar, zoals de sterke tiener uitlegt, haar oma is niet alleen.

Ongeveer vijftig miljoen mensen wereldwijd lijden op dit moment aan Alzheimer. Naar verwachting zullen dit in 2050 maar liefst 130 miljoen mensen zijn. Rond haar elfde ontwikkelde de slimmerik een interesse voor hoe technologie de mensheid zou kunnen helpen. Uit die interesse groeide Timeless: de app die het al deze mensen mogelijk een stuk makkelijker gaat maken.

Onderzoek

„Omdat Alzeheimer niet te genezen is, moeten we patiënten helpen zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven te behouden", vertelt Emma. „Onderzoek wijst uit dat het stimuleren van het geheugen en sociale activiteiten de afbraak van het geheugen kun verlangzamen, vooral door het gebruik van een mobiel apparaat waarop je naar foto's kunt kijken."

Eén plus één werden bij Emma snel twee en dit vormde de motivatie om Timeless te maken. De meest simpele app om je activiteiten te onthouden, in contact te blijven met vrienden en familie en mensen om je heen te herkennen. In de toekomst zal er ook een optie komen om muziek te luisteren en kun je Timeless in jouw eigen taal krijgen. Nu is Emma vooral nog aan het bouwen en zamelt ze geld in om haar project werkelijkheid te maken. Eén belangrijke fan heeft ze in ieder geval al:

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


love
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_5653dd22bd7dcdf6d16e800169fff0f1b2a44a4c_avatar

Views

100+